Kalle Rovanperä paineisti ja huomasi yllättäen olevansa johdossa – "Ei siinä ole silloin tähdistä kyse"

Kalle Rovanperä ylivoimaiseen johtoon kilpakumppanien ongelmien jälkeen – "Tuntui, että pystyn ajamaan pahimmat paikat fiksusti" 1:46
Kalle Rovanperä ylivoimaiseen johtoon kilpakumppanien ongelmien jälkeen – "Tuntui, että pystyn ajamaan pahimmat paikat fiksusti."

Kalle Rovanperä onnistui nousemaan lauantaina Kreikan MM-rallin johtoon, kun hänen kilpakumppaninsa törmäsivät ongelmiin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ensin suomalaisen edeltä putosi pois kärjessä ajanut Hyundai-kuski Thierry Neuville, joka teloi autoaan tiessä olleeseen kuoppaan. Belgialaiselta petti etupyörän ripustukset, ja peli oli sillä selvä.

Thierry Neuville tekee virheen! Tähtikuskin kolhittu Hyundai hyytyy tien varteen 4:24
Thierry Neuville tekee virheen! Tähtikuskin kolhittu Hyundai hyytyy tien varteen.

Neuvillen keskeytyksen jälkeen keulapaikan ottanut Sebastien Ogier kolhi puolestaan autoaan lauantain viimeisellä erikoiskokeella. Ranskalainen menetti aikaa neljä minuuttia, eikä hän lopulta päässyt ajallaan huoltoalueelle Lamiaan.

Rovanperä sen sijaan piti Toyotansa kunnossa. MM-sarjaa johtavalla suomalaisella on kilpailussa peräti kahden minuutin etumatka Hyundain Dani Sordoon, kun ajamatta on enää sunnuntain kolme erikoiskoetta.

– Ajoimme omaa ajoa ja pidimme painetta yllä keulaan. Ajo sujui hyvin, ja sitten Sebille ja Thierrylle tuli omat ongelmansa. En edes tiedä tarkemmin, mitä heille kävi, Rovanperä lausui Lamian huoltoalueella.

Hurjaa draamaa! Sebastien Ogier hajotti autonsa kärkipaikalta 1:56
Hurjaa draamaa! Sebastien Ogier hajotti autonsa kärkipaikalta.

Akropolis-rallin lauantain erikoiskokeet olivat äärimmäisen haastavassa kunnossa ja aiheuttivat ongelmia kuljettajalle jos toisellekin. Mutta eivät Rovanperälle.

Oliko kyse hyvästä maltista vai oletko syntynyt onnellisten tähtien alla, Kalle Rovanperä?

– En mä tiedä. Jos Thierry ja Seb ovat ajamalla särkeneet autonsa, niin ei siinä ole silloin tähdistä kyse. Totta kai meilläkin oli tuuria tänään. Varmasti jokaisella oli omat osumansa, ja autot olivat lähellä ottaa "damagea" enemmän tai vähemmän. Joskus on tuuria ja joskus ei, kuului Rovanperän vastaus.

MM-kamppailun kannalta Rovanperällä on todella herkullinen tilanne. Maailmanmestarin lähin haastaja Elfyn Evans ajaa sorakilpailussa kolmantena ja taistelee vielä kakkossijasta Sordoa vastaan.

Joka tapauksessa Rovanperällä on sauma kasvattaa entisestään 25 pisteen johtoaan walesilaiseen tallitoveriinsa. Kisan päättävältä Power Stage -erikoiskokeeltakin on tarjolla lisäpisteitä.

– Kyllähän siellä kannattaa yrittää. Mutta katsotaan huomenna, kun se on uusi Power Stage. Nuotituksen aikana se oli extreme-kunnossa. Se on varmasti kuivunut paljon, mutta jos se on hirveässä kunnossa, niin sitten pitää käyttää järkeä. Tietenkin koetamme saada joitain pisteitä, Rovanperä suunnitteli.

Kalle Rovanperä kuuli sokkitiedon Sebastien Ogierista – "Voi paska" 0:55
Kalle Rovanperä kuuli sokkitiedon Sebastien Ogierista – "Voi paska."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat