Sami Jauhojärvi hätkähdyttää norjalaislehdessä – yllätyssanat huumeongelmaiselle Petter Northugille: "Jännitystä, kovaa vauhtia ja kauniita naisia"

Sami Jauhojärvi tarjoaa entisen kilpakumppaninsa, hiihtolegenda Petter Northugin ongelmiin ratkaisuksi uutta harrastusta, ralliautoilua.

Jauhojärvi toivoo Northugin ratkaisevan ongelmansa ja löytävän rauhan ja tarkoituksen elämäänsä. Hän tarjosi yllätyksen konkreettisella ehdotuksessaan.

– Ajattelen, että Petterin pitäisi asettaa itselleen uusi, inspiroiva tavoite elämässään. Esimerkiksi rallin ajaminen voisi olla hyvästä. Ralli sisältää harjoittelua, jännitystä, vaihtelua, kovaa vauhtia ja kauniita naisia. Kaikki samassa paketissa, Jauhojärvi sanoi Dagbladetille.

Northugin historia ratin takana on ollut murheellinen. Tuoreen tapauksen lisäksi hän ajoi vuonna 2014 Trondheimissa 1,65 promillen humalassa kolarin, jonka jälkeen hän jätti loukkaantuneen matkustajan autoon. Northug tuomittiin 50 päiväksi vankeuteen, sai 185 000 Norjan kruunun eli noin 22 500 euron sakot ja joutui ajokieltoon.

Jauhojärvi kävi aiemmin pohjalla

Dagbladet pohti, että Jauhojärven pääpointtina on, että Northug tarvisee uuden tavoitteen. Jauhojärvi toi samassa haastattelussa esiin suomalaisen järjestelmän hyviä puolia.

– Suomessa Olympiakomitea tarjoaa apua urheilijoille, jotka päättävät uransa. Se auttaa urheilijoita löytämään uuden ammatin ja inspiroivia tavoitteita. Toivottavasti samanlainen systeemi on myös Norjassa ja muussa maailmassa.

Jauhojärvi on kertonut aiemmin omista synkistä ajoistaan. Hän sanoi vuonna 2017 MTV:n Mestareiden mestari -ohjelmassa, että astmalääkityksen vaihto syksyllä 2014 johti masennukseen, kun uusi lääke ei sopinut hänelle. Mieleen tuli jopa itsemurha-ajatuksia.

– Jos emme olisi vaimon kanssa koskaan puhuneet siitä, miten raukkamainen teko itsemurha on, olisin yksin mettillä kävellessä jopa saattanut vetää liipaisimesta, Jauhojärvi kertoi.

Parisprintissä olympiakultaa vuonna 2014 Iivo Niskasen kanssa voittanut Jauhojärvi päätti uransa maailmancup-tasolla keväällä 2017, mutta hiihti vielä muutamissa kilpailuissa kaudella 2017–18. Northug puolestaan kertoi aktiiviuransa päättämisesät joulukuussa 2018.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja