Petter Northug avautui suorasanaisesti: Minulla on vakava alkoholi- ja huumeongelma, tarvitsen apua

Urallaan kaksi maastohiihdon olympiakultaa sekä 13 maailmanmestaruutta voittanut, uransa 2018 lopettanut norjalaissuuruus Petter Northug myöntää kärsivänsä vakavista päihdeongelmista.

–  Alkoholia, huumeita, lääkkeitä. Viime aikoina on tullut juhlittua aika rankasti, 34-vuotias hiihtolegenda kertoi lehdistötilaisuudessa Trondheimissa.

– Minulla on vakava alkoholi- ja huumeongelma. Se on pahentunut asteittain, Northug sanoi Expressenin mukaan.

Northug sanoi, että on saanut jo apua ongelmaansa.

– Koen, että tarvitsen apua. Olen valmis tekemään kaikkeni, että palaan entiseen. Tämä on oma vikani, enkä odota mitään sääliä.

Poliisi pysäytti Northugin viime viikon torstaina, kun hän ajoi Oslon ulkopuolella 168 kilometrin tuntivauhtia alueella, missä oli 110 kilometrin tuntivauhdin rajoitus. Poliisit epäilivät Northugin ajokuntoa, pidättivät hänet sekä tekivät kotietsinnän.

Poliisit löysivät Northugin luota kokaiinia, ja häntä syytetään ylinopeudesta, ajamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekä huumausaineiden hallussapidosta.

–  En ole suhtautunut (tilanteeseeni) vakavasti, olen kieltänyt sen ja piilotellut sitä läheisiltäni. Sen seurauksena asiasta on muodostunut hyvin vakava ja laajamittainen, Northug sanoi.

– Siinä mielessä olen iloinen, että poliisi pysäytti minut. Se oli todellinen herätys, kulunutta viikkoa elämänsä kenties raskaimmaksi kuvaillut Northug mietti.

Northug painotti, ettei käyttänyt huumeita aktiiviurallaan. Hän kertoi kokeilleensa kokaiinia ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

–  Olen tehnyt paljon sellaista josta olen häpeissäni, löytääkseni jännitystä ja intensiivisiä kokemuksia. Nyt asiat ovat sekaisin, ja tarvitsen apua, Northug sanoi ja myönsi, että urheilu-uran kaltainen järjestelmällisyys on puuttunut hänen arkielämästään.

Northug tietää, että edessä voi olla vankeutta. Hän on sanojensa mukaan valmis seurauksiin ja tähtää tulevaisuuteen ilman päihteitä ja juhlintaa.

–  En syytä ketään. Tämä on oma vikani, en odota sympatiaa. Voin syyttää tästä vain itseäni.

–  Avun saaminen on tärkeää, ja olla hyvien ihmisten ympäröimänä. Odotan elämältä hyvää tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat