Sami Hyypiä väläyttelee: Mestarien liigassa muhii ”jättiyllätys” – vieläpä Lukas Hradeckyn lohkossa

Uusi Mestarien liigan kausi pyörähtää käyntiin tiistaina. Mukana on suomalaisväriä, kun Huuhkajista tutut Lukas Hradecky ja Jere Uronen ovat seurojensa kanssa mukana alkulohkovaiheessa. C Moren jalkapalloasiantuntija Sami Hyypiä väläyttelee isoa yllätystä, joka voisi hyvinkin koskea Hradeckyä.

Huuhkajien ykkösmaalivahtina viime vuosien aikana toiminut Hradecky edustaa seurajoukkuetasolla saksalaista Leverkusenia.

Heille arpaonni oli kova, ainakin etukäteen katsottuna. Leverkusenin kanssa samaan lohkoon päätyivät italialainen jättiseura Juventus ja espanjalaissuuruus Atletico Madrid. Neljäs seura on venäläinen Lokomotiv.

Hyypiän mukaan Hradeckyn Leverkusen päätyi sangen ”kovaan lohkoon”.

– He saavat tehdä ihan optimisuorituksen oikeastaan jokaisessa pelissä. Mutta sillä voi olla myös pienet saumat jatkoon. Totta kai Juventus ja Atletico ovat olleet vuosikausia Mestarien liigassa ja ovat hyviä joukkueita, mutta en jättäisi Leverkusenia pois laskuista, Hyypiä miettii MTV Urheilulle.

– Vaikeaa tulee oleman, mutta tuo voi olla sellainen lohko, jossa nähdään jättiyllätys, Hyypiä väläyttelee.

Yllätykset eivät ole mitenkään harvinaisia Mestarien liigassa.

– Niitä on ollut joka vuosi. Joku pienempi seura pääsee jatkoon isomman kustannuksella. Tässä Leverkusenin lohkossa voi olla sellaiseen mahdollisuus. Mutta kumpi, Juventus tai Atletico ei pääse jatkoon – en tiedä, Hyypiä miettii.

Viime kaudella isoimman yllätyksen järjesteli hollantilainen Ajax, joka ylsi aina välierävaiheeseen asti.

Hyypiän papereissa Hradeckyn edustamalla Leverkusenilla on aineksia samanlaiseen tarinaan.

– Voi hyvinkin olla, että Leverkusenista olisi siihen. Seuraksi, joka menisi vähän pidemmälle, Hyypiä pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat