Huuhkaja-vahdit seurojensa kruununjalokivinä – tällaiset ovat suomalaispelaajien näkymät Eurooppa-liigassa

Hradecky: Olemme lohkosuosikkeja Eurooppa-liigassa 5:54

Torstai-iltana alkavassa jalkapallon Eurooppa-liigassa nähdään kiinnostava kirjo sinivalkoista väriä. Suomalaispelaajista mukana ovat Joel Pohjanpalo ja Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Jesse Joronen (FC Kööpenhamina), Roman Eremenko (Spartak Moskova), Jere Uronen (Genk), Walter Viitala (Malmö) ja Jasse Tuominen (BATE).

Kaikki Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan ottelut C Moren kanavilla! Pääkuvan videolla BATE:a Eurooppa-liigassa edustavan Jasse Tuomisen osuma UCL-karsinnoista elokuulta. 

Pääkuvan videolla, joka on kuvattu ennen Huuhkajien Kansojen liiga -avausta, Hradecky kertoo myös Joel Pohjanpalolta saamastaan tervetuliaislahjasta Leverkuseniin.

Lukas Hradecky

Suurimmat tähdet ja kantavimmat pelaajat löytyvät maalivahtiosastolta. Hradecky on kehittynyt vuosi vuodelta kohti maanosan eliittiä pelipaikallaan ja siirto saksalaiseen suurseura Bayer Leverkuseniin on looginen jatkumo kehityskaarelle.

– Olisi ollut kiva sada joku Huuhkaja-kollega samaan lohkoon, esimerkiksi jos Jesseä (FC Koopenhaminan maalivahti Joronen) vastaan olisi pelattu, niin se olisi ollut aika hienoa. Ehkä jatkopeleissä sitten, Hradecky kommentoi MTV Sportille 6. syyskuuta.

Hankalasta suun kysta-leikkauksesta pelikuntoon toipunut Hradecky pitää Leverkusenia ennakkosuosikkina lohkossa, jossa muut joukkueet ovat kyproslainen AEK Larnaka, Mestarien liigassakin viime kausina nähty bulgarialainen Ludogorets ja sveitsiläinen FC Zurich.

– Saan itsekin ensi kertaa pelata Eurooppa-liigassa. Helvetin hienoa, että seurasiirron myötä tällainenkin onnistui.

Jesse Joronen

Huuhkajien ykkösvahdin asema on kuluvana syksynä herättänyt jopa keskustelua. Osansa asiaan on Hradeckyn loukkaantumisella, mutta myös FC Kööpenhaminan ykkösvahdin paikan napanneen Jorosen huimilla otteilla. 

Kööpenhaminan kanssa viiden vuoden sopimuksen solmineen suomalaisen alkukausi huipentui Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella italialaista Atalantaa vastaan. Joronen oli tukulla huipputorjuntoja maalittoman avausosan suuri hahmo ja torjui kruunuksi joukkueensa toisessa osaottelussa lohkovaiheeseen rangaistuspotkukilpailussa.

Jasse Tuominen

BATE:n Jasse Tuominen kommentoi videolla seuran mahdollisuuksia Eurooppa-liigassa. Juttu jatkuu alla.

Jasse Tuominen: Kansojen liiga hieno mahdollisuus Huuhkajille 2:31

Huuhkajien avausvoitot Kansojen liigassa nostivat lopullisesti jalkapalloyleisön tietoisuuteen uuden ja mielenkiintoisen hyökkääjänimen. Valkovenäläisessä Bate Borisovissa pelaava Jasse Tuominen on monikäyttöinen hyökkääjä, joka antoi lupaavia näyttöjä maajoukkueessa Teemu Pukin kärkiparina.

23-vuotiaan Tuomisen kausi Valko-Venäjällä on ollut nousujohteinen. Alkukausi Reippaan kasvatilla kului vaihtopenkillä, mutta valmentajan vaihduttua vastuu on lisääntynyt merkittävästi europelejä myöten.

Tuomisen Bate Borisov sai Eurooppa-liigan lohkovaiheessa viime vuonna isän kädestä Arsenalilta. Myös nyt edessä on matka Lontooseen, tällä kertaa Stamford Bridgelle Chelsean vieraaksi. Muut L-lohkon joukkueet ovat kreikkalainen PAOK FC ja unkarin pääsarjaa pelaava Videoton.

Roman Eremenko

Suuri mielenkiinto ja samalla suurimmat kysymykset kohdistuvat entisen maajoukkueen ykköstähden Roman Eremenkon suuntaan. Keskikenttäpelaajan kokaiinin käytöstä seurannut kahden vuoden kilpailukielto päättyy 6. lokakuuta. Pelikunto - ja ennen kaikkea - valmius ovat hämärän peitossa. 

Eremenko sai aloittaa harjoittelun kaksi kuukautta ennen kilpailukieltonsa päättymistä. Harjoittelukiellon päätyttyä Eremenko siirtyi ensitöikseen Moskovan TsSKA:sta saman kaupungin Spartakiin. G-lohkossa jatkopaikoista sen kanssa kisaavat skotlantilainen Rangers, Itävallan menestynein seura Rapid Wien ja espanjalainen Villareal.

Suomalaispelaajien menestys Eurooppa-liigassa ei ole utopiaa. Hradeckyn ja Pohjanpalon Leverkusen voi kaiken natsatessa voittaa koko kilpailun, jonka lisäksi ainakin Eremenkon Spartakilla ja Kööpenhaminan Jorosella on selkeät mahdollisuudet jatkopeleihin.

Myös I-lohko on suomalaisittain kiinnostava. Besiktas on ykkössuosikki, mutta Walter Viitalan Malmö ja Jere Urosen Genk kamppailevat uskottavasti toisesta jatkopaikasta.

L-lohkossa Chelsean ykkössijaa tuskin voi Jasse Tuominen ja Bate Borisovkaan estää, mutta pudotuspeleihin HJK:nkin Mestarien liigan karsinnoissa pudottaneella seuralla on täydet mahdollisuudet.

Lue myös:

    Uusimmat