Sama kaava toistuu: poliisit ampuivat puukkoa kantaneen tummaihoisen miehen Yhdysvalloissa, ihmiset osoittavat mieltään – video: Tästä kaikki alkoi

0:41
VAROITUS: Videon tapahtumat voivat olla järkyttäviä.

Philadelphiassa Yhdysvalloissa osoitetaan jälleen mieltä poliisin voimankäytön vuoksi. Kaksi poliisia ampui miehen kuoliaaksi maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa. 

Poliisit saapuivat paikalle iltapäivällä saatuaan kotihälytyksen.

Philadelphian poliisin edustaja komisario Eric Gripp vahvistaa ABC Newsille, että poliisit kohtasivat paikalla miehen, Walter Wallacen, jolla oli puukko. 

Videolta kuuluu, kuinka poliisit kehottavat Wallacea pudottamaan puukon. Hän ei useista pyynnöistä huolimatta tottele, vaan näyttää hyökkäävän poliisia kohden käsi ojossa. Tällöin poliisi ampui häntä useita kertoja. 

Poliisit kuljettivat miehen välikohtauksen jälkeen sairaalaan, jossa hän menehtyi. 

Poliisin voimankäyttöä syytetään kohtuuttomaksi

Silminnäkijä kuvasi tapahtuman ja julkaisi sen sosiaalisessa mediassa. Tapaus on jälleen kerran aiheuttanut mielenosoituksia. 

Ihmiset ovat vihoissaan poliisin toiminnasta, koska he ampuivat miehen kuoliaaksi välittömästi. Monet ovat kysyneet, miksei poliisi käyttänyt etälamautinta tai ampunut Wallacea jalkaan. 

Silminnäkijä Maurice Holoway kertoi medioille, että hän ja monet muut paikalle olleet pyysivät Wallacea pudottamaan veitsen. Hän ei totellut, ja siksi poliisi soitettiin paikalle. Holoway on pahoillaan, että poliisin toiminta aiheutti miehen kuoleman. 

Vain muutama tunti tapahtuman jälkeen mielenosoitukset alkoivat alueella. Useita poliisiautoja ja sytytettiin tuleen. Lisäksi useiden rakennusten ikkunoita rikottiin. 

Philadelphian poliisipäällikkö Danielle Outlaw vakuuttaa, että tapauksesta aloitetaan täysimittainen tutkinta. 

Ampumisessa mukana olleet poliisit ovat saaneet myös tukea. Kollegat ovat pyytäneet ihmisiltä kärsivällisyyttä ja työrauhaa viranomaisille, jotta tutkinta saadaan suoritettua loppuun. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja