Mainos

Salon poliisi etsii lentokoneista kiinnostunutta miestä – lentokonehalliin menty luvatta

Lounais-Suomen poliisilla on selvitettävänään rikossarja, missä Salossa Kiikalan lentopaikan lentokonehalliin on tunkeuduttu toistuvasti tämän kuun aikana. 

Poliisin mukaan tunkeutumisten seurauksina hallissa säilytettävissä lentokoneissa on havaittu epäselvyyksiä ainakin polttoaineiden määrissä. 

– Ensisijaisesti tutkitaan polttoainevarkautena, mutta emme ole pystyneet poissulkemaan mahdollisuutta, että tankkeihin on lisätty jotain ulkopuolista ainetta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pertti Läksy Salon poliisista.

Poliisi epäilee, että miehellä ei ole lupaa vierailla lentokonehallissa, eikä tällä ole myöskään ilmailuun tarvittavien lupakirjojen pätevyyksiä. Läksyn mukaan tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun halliin on menty luvatta. Heinäkuun tapauksien lisäksi hallin historiassa on muitakin tunkeutumisia.

Miestä tai hänen henkilöllisyydestään tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Salon poliisiin.

Poliisi muistuttaa, että lentokoneiden polttoaineiden määrä ja laatu on lentoturvallisuuden ydinaluetta. Lentokoneiden tankkausta tai polttoaineen laskua saa tehdä ainoastaan siihen koulutettu henkilö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.