Salmonellaa viidellä Nokian potilaalla

Nokian vatsatautipotilaista on löytynyt myös kampylobakteeria ja norovirusta. Osa vatsatautipotilaista kärsii myös uusiutuneista oireista.

Viidellä Nokian vatsatautipotilaalla on todettu salmonellabakteeritartunta. Tänään tuli julki neljä uutta salmonellatapausta. Ennestään tiedossa oli vain yksi salmonellahavainto, jota pidettiin yksittäistapauksena.

Aikaisemmin potilaista on löydetty muun muassa kampylobakteeria ja norovirusta. Tampereen yliopistollisen sairaalan mukaan ne ovat edelleen epidemian pääasialliset aiheuttajat.

Salmonellasta ja kampylobakteerista saattaa seurata niveltulehdusta. Sen oireita ovat kipu nivelessä sekä nivelen turvotus ja kuumotus. Tällaisia oireita saaneiden henkilöiden tulisi hakeutua lääkärin vastaanotolle.

Saastuneen veden aiheuttama vatsatautiepidemia ei ole Nokialla vielä kokonaan ohi, sillä terveyskeskukseen hakeutuu edelleen potilaita. Valtaosa heistä on kuitenkin sairastunut jo epidemian varhaisessa vaiheessa ja kärsii nyt uusiutuneista oireista.

Nokia palasi ontuen arkeen

Nokia palasi tänään arkeen lähes kaksi viikkoa kestäneestä vesikriisistä. Vesipula ja henkilökunnan sairastumiset vaikeuttivat kuitenkin muun muassa terveydenhuollon ja päivähoidon toimintaa.

Koulutkin avasivat tänään taas ovensa, mutta oppilaita puuttui rivistä. Osa oppilaista oli sairaana, ja osa vatsataudin sairastaneista ei voinut vielä tulla kouluun. Kouluun saa tulla vasta kahden oireettoman päivän jälkeen.

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä lähes koko kaupungin alueella. Keittokehotus on voimassa ainakin huomiseen saakka.

Nokian kaupunki lähetti tänään valtioneuvostolle pyynnön ylimääräisestä rahoitusavustuksesta. Tarvittavaa rahamäärää kaupunki ei vielä osaa arvioida.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat