Salli-koira sairastui vakavasti synnytyksen jälkeen – Dolly ryhtyi varaemoksi 10 pienelle colliepennulle: "Uskomaton pelastus"

2:05
MTV Uutiset Live kävi tapaamassa Dolly-koiraa ja tämän hauskasti nimettyä pentuetta!

Koirankasvattajan Molli Nymanin Salli-koira sairastui vakavasti synnytyksen jälkeen, eikä pystynyt ruokkimaan kymmentä pentuaan. Apuun riensi onneksi irlanninsusikoira Dolly, joka on varsin lempeä varaäiti.

Hausjärveläisen koirankasvattaja Hanna Pirttilahden asunnossa käy kuhina, kun kymmenen pientä sileäkarvaista colliepentua pyörii Dolly-koiran ympärillä odottaen ruoka-aikaa.

Vielä hetki sitten colliepentujen tulevaisuus näytti epävarmalta Salli-emon sairastuttua nisätulehdukseen. Aluksi pentuja pystyttiin pulloruokkimaan, joten koirankasvattaja Molli Nyman sai lisäaikaa etsiä varaemoa.

– Onneksi koiraihmiset ovat hyvin verkostoituneita. Hanna ja Dolly löytyivät sitten yhteisen ystävän kautta, Nyman muistelee.

Irlanninsusikoira on kooltaan suuri, joten Dolly pystyy tuottamaan riittävästi maitoa kahdelle pentueelle.

– Dolly on ollut varsin hyvä emä ja huolehtinut pennuista kuin omistaan, Nyman toteaa ja rapsuttaa Dollya.

Kiitosta saa myös Hanna Pirttilahti, jota Nyman sanoo ihailevansa suuresti.

– Olen kolmekymmentä vuotta kasvattanut koiria, niin tämä oli ihan uskomaton pelastus, että löytyy ihmisiä, joilla on niin suuri sydän, Nyman lausuu katsoen kiitollisena Pirttilahtea.

Pennut palaavat vielä kotiin

Ruokailun jälkeen koiranpennut nukahtavat yksi toisensa jälkeen vieri vierekkäin ja huoneeseen laskeutuu rauha.

Kaksi viikkoa vanha pentue viihtyy toistaiseksi Dollyn hoidossa. Paluu Salli-emon luokse tapahtuu kuitenkin myöhemmässä vaiheessa.

– Sallin tulehdus levisi ihonalaiseen rasvakudokseen, joten olimme todella huolissamme hänestä. Nyt Salli voi paremmin ja on tervehtymässä.

Suuresta pentueesta huolehtiminen on vaativaa työtä. Pirttilahden mielestä on kuitenkin tärkeää auttaa apua tarvitsevia.

 – Kun tällainen tilanne tulee eteen, niin silloin on todellinen hätä kyseessä. En epäillyt hetkeäkään, etteikö Dolly hyväksyisi pentuja, Pirttilahti sanoo.

Samassa talossa asuvat parhaillaan myös Dollyn omat irlanninsusikoirapennut; Trump, Obama, Merkel ja Tarja.

Katso ylläolevasta videosta, miltä Dollyn persoonallisesti nimetty pentue näyttää!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja