Salkkarit-tähdet Kokkisota-keittiössä: "Suomen yksi kalleimista kuorrutuksista"

Salkkarit-tähdet pistävät parastaan Kokkisota-keittiössä. 

Kokkisota-kauden yhdeksännessä jaksossa keittiöön kilpasille saapuvat Salkkarit-näyttelijät Maarit Poussa sekä Pete Lattu

Teemu Laurellin punaisessa keittiössä riittää säpinää.

– Ei turhaan melkein tuhottu tätä studiota sen kuorrutuksen takia, Vappu Pimiä julistaa. 

– Se on Suomen yksi kalleimista kuorrutuksista, Laurell kuittaa takaisin. 

Katso alta, jakson reseptit!

Pikatehtävä vihreä keittiö / Tommi

-soijarouhe
-tuorejuusto
-tomaattimurska
-sokerikorput
-omena
-perusraaka-aineet

Rakettispagetti perunasta ja soijarouhekastike

Pilko rosamundaperunasta ohuita suikaleita ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä al dente. Siivilöi ja huuhtele perunapasta ja hauduta kermassa.

Tee bolognesekastike soijarouheesta, sipulista, valkosipulista ja tomaattimurskasta. Hienonna sekaan tuoretta basilikaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sokerikorppujälkkäri

Leikkaa omenasta pientä kuutiota ja karamellisoi se pannulla sokerissa ja voissa. Tee mousse vatkaamalla kermaa ja sekoittamalla se Philadelphia-juuston, sitruunan mehun ja tomusokerin kanssa.

Annostele karamellisoitu omena sokerikorpun päälle ja viimeistele moussella. Ripottele päälle nonparelleja.

Pikatehtävä punainen keittiö / Teemu

-soijarouhe
-tuorejuusto
-tomaattimurska
-sokerikorput
-omena
-perusraaka-aineet

Soijarouhebolognese

Paloittele peruna. Paista perunaa pannulla ja lisää mukaan soijarouhetta, tomaattimurskaa, vettä, paprikajauhetta, cayennenpippuria, korianteria, oliiviöljyä, basilikaa, timjamia, suolaa ja pippuria. Hauduttele valmiiksi pannulla.

Asettele lautaselle ja murenna päälle sokerikorppua. Muotoile lusikalla lisukkeeksi crème fraîche guenelli ja koristele tuoreilla yrteillä.


Karamellisoitu korppu

Karamellisoi sokerikorppua pannulla voissa ja tomusokerissa.

Sekoita keskenään 1 dl tuorejuustoa ja 1 dl jugurttia. Mausta tomusokerilla.

Laita lautaselle tuorejuustojugurtti ja päälle korpun palasia ja ohuita omenasiivuja. Koristele nonparelleilla.

Päätehtävä vihreä keittiö / Tommi ja Maarit Poussa

Raaka-aineet:

-siikafile
-pakastekatkaravut
-sinihomejuusto
-hilla/lakka
-varsiselleri
-sokeroimaton maapähkinävoi
-perusraaka-aineet

Siika ceviche

Paloittele siika pieniksi kuutioiksi ja ripottele suolaa pinnalle. Tee marinadi sekoittamalla oliiviöljyä, sitruunamehua, paprikajauhetta, cayennenpippuria, tuoreita yrttejä ja suolaa. Laita siikakuutiot marinoitumaan 10–15 minuutin ajaksi marinadiin.

Tarjoile ceviche kulhosta ja laita koristeeksi kuorittuja varsisellerintankoja.

Siika pilipili

Mausta kalan nahkapuoli savupaprikajauheella ja cayennenpippurilla. Paista siika pannulla oliiviöljyssä nahkapuoli alaspäin. Lisää pannulle katkarapuja ja tuoreita yrttejä ja mausta suolalla.

Asettele katkaravut lautaselle ja kala niiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.


Maapähkinävoihyve

Sekoita keskenään 2 dl vehnäjauhoja, 2 rkl maapähkinävoita, voita, ripaus fariinisokeria ja suolaa. Laita taikina pyöreään muottiin ja 10minuutiksi uuniin kypsymään 250asteeseen.

Viipaloi mandoliinilla selleristä ohuen ohuita lastuja ja pyöräytä ne oliiviöljyssä ja suolassa.

Asettele uunista tullut hyve lautaselle. Murenna päälle sinihomejuustoa ja viimeistele varsisellerilastuilla. Koristele tuoreilla yrteillä.


Hilla Special

Vatkaa keskenään kermaa, maapähkinävoita, crème fraîchea ja sokeria.

Asettele lasiin ja lisää päälle hilloja.

Päätehtävä punainen keittiö / Teemu ja Pete Lattu

Raaka-aineet:

-Lahna
-pakastepuolukat
-kanttarellit pakkasesta
-paprika
-rasiallinen punaisia viinirypäleitä
-kukkakaalin lehtiä
-ruisleivän kannikka
-perusraaka-aineet


Gazpacho

Soseuta keskenään 3 rkl puolukkaa, 1 paprika ja 2/3 viinirypäleitä rasiasta. Lisää sekaan oliiviöljyä ja hienonnettua basilikaa. Mausta suolalla ja valkoviinietikalla.

Koristele persiljalla ja tarjoile.


Uppopaistetut kukkakaalinlehdet ja puolukka- ja kanttarellidipit

Uppopaista kukkakaalinlehdet öljyssä. Valuta uppopaistetut lehdet talouspaperin päällä. Raasta päälle sitruunankuorta ja ripottele päälle suolaa.

Aloita kanttarellidipin valmistaminen kuullottamalla sipulit öljyssä pannulla. Lisää kanttarelleja ja 2 dl kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen keitä kastike kasaan. Lopuksi soseuta.

Valmista puolukkadippi soseuttamalla keskenään puolukkaa, jugurttia ja loraus hunajaa. Mausta suolalla.

Asettele kukkakaalinlehdet nätisti lautaselle puolitettujen viinirypäleiden ja basilikanlehtien kanssa. Asettele dipit omiin kippoihin ja koristele ne viinirypäleen puolikkailla ja tuoreilla yrteillä.


Ruisleivitetty lahna ja kanttarellikastike

Raasta ruisleivän kannikasta murua. Sekoita murun sekaan raastettua sitruunankuorta ja mausta suolalla. Fileeraa kokonaisesta lahnasta nätti file. Paneroi file ruisleivänmuruissa ja paista pannulla voissa.

Aloita kanttarellikastikkeen valmistaminen kuullottamalla sipulit öljyssä pannulla. Lisää kanttarelleja ja 2 dl kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen keitä kastike kasaan.

Annostele kala lautaselle ja koristele raastetulla sitruunankuorella ja korianterilla. Tarjoile kastike erillisestä kiposta.

Kokkisota mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja