Salkkarit-kaunotar julkaisi tyrmäävän bikinikuvan ja avautuu ulkonäköpaineista: "Miksi en saa olla rauhassa mun kehossa?"

Salkkareiden Jasmin Voutilainen avautuu julkisuuden varjopuolista 5:55
Jasmin Voutilainen kertoo ulkonäköpaineista ja julkisuuden varjopuolista

Salkkareista ja Miss Helsinki -kisasta tuttu Jasmin Voutilainen paljastaa Instagramissa hävenneensä hoikkuuttaan ja saaneensa vartalostaan myös ikäviä kommentteja.

Salatut elämät -sarjan Aino Kaukovaaran roolista tuttu Jasmin Voutilainen julkaisi sunnuntai-iltana Instagramissa näyttävän bikinikuvan. Kuvan yhteydessä Voutilainen kirjoittaa kuitenkin avoimesti ikävästä kritiikistä ja ulkonäköpaineista, joita hän on joutunut kohtaamaan.

– Mun paino on asia, joka ilmeisen paljon on häirinnyt muita ihmisiä jo siitä saakka, kun olin lapsi. Ja sitä kautta se on ollut mulle aina häpeän aihe, etenkin yläasteella ja lukiossa, paljastaa Voutilainen, joka kertoo saaneensa hoikkuutensa takia lapsesta saakka uteluita siitä, syökö hän riittävästi.

24-vuotias Salkkarit-tähti kertoo ajattelevansa kommenttien vuoksi yhä, että hänen pitäisi olla isompi.

– Eikä siksi, ettäkö mä haluaisin. Vaan koska kaikki muut haluavat ja kokevat mun hoikkuuden ongelmaksi, tilittää Voutilainen, joka kertoo geeniensä olevan sellaiset, että hän laihtuu nopeasti, jos ei syö todella paljon.

Voutilainen paljastaa pitkässä kirjoituksessaan olleensa pari vuotta sitten onnellinen, kun sai nostettua painoaan muutaman kilon. Syyt taustalla saivat naisen kuitenkin mietteliääksi.

– Lopulta mietin miks mä teen tätä? Ja suurin syy oli, että mun oli pakko mahtua toisten luomaan muottiin.

Hän hämmästelee kirjoituksessaan myös, miten hoikkuudesta piikittely voi olla ok vielä vuonna 2020, kun samaan aikaan puhutaan kehopositiivisuuden puolesta.

– Mitä on kehopositiivisuus, jos lopulta se koskee vain "isompia" ihmisiä? Miks mä en saa olla rauhassa mun kehossa sen kokiosena kuin olen? hän hämmästelee ja kertoo kokevansa, että laihuuteen suhtaudutaan niin, ettei siitä voisi tuntea häpeää.

Kirjoituksessaan Salkkarit-kaunotar kertookin, että hänellä oli iso kynnys lisätä kyseinen kuva Instagramiin tuhansien ihmisten nähtäville.

– Sä et tiedä tarinaa toisen kehon takana. On myös eriasia olla huolissaan, kuin päivitellä toisen painoa piikittelevästi, hän muistuttaa.

Voutilainen on Salkkareiden lisäksi tuttu myös Miss Helsinki -kilpailusta ja hän on aiemminkin kertonut muun muassa blogissaan ulkonäköpaineista.

Voutilainen kertoi käyneensä erilaisissa kauneusleikkauksissa kohottaakseen itsetuntoaan. Ensimmäisenä hän täytti huuliaan ollessaan 19-vuotias. Huuliprojekti ei onnistunut ja halu ottaa täytteitä vain kasvoi entisestään.

– Lopulta tajusin näyttäväni lähinnä Iines-ankalta, enkä koskaan ollut edes haaveillut sellaisista huulista, hän kertoi epäonnistuneesta kauneusoperaatiostaan.

Lue myös:

    Uusimmat