Salkkarit-tähti Jasmin Voutilainen avoimena ulkonäköpaineista blogissaan: "En koskaan ollut edes haaveillut sellaisista huulista"

1:14

Salatut elämät -sarjassa Ainon roolissa nähtävä Jasmin Voutilainen kirjoittaa blogissaan kokemistaan ulkonäköpaineista.

VIDEO: Jasmin Voutilaisen näyttelemä Aino Kaukovaara saapuu Salatut elämät -sarjaan.

Sekä Salatut elämät -sarjasta että Miss Helsinki -kilpailusta tuttu Jasmin Voutilainen kommentoi kirjoittamassaan blogitekstissä elämänsä aikana kokemiaan ulkonäköpaineita. Voutilaisen mukaan hän alkoi nähdä ongelmia ulkonäössään, kun sosiaalisen median kanava Instagram alkoi kasvattaa suosiotaan.

– Pala palalta omat kauneusihanteet ja oma kehonkuva vääristyy aivan päälaelleen. Kaikki, mistä on aiemmin itsessään pitänyt, tuntuukin yhtäkkiä mitättömältä ja rumalta. Pitäisi olla niin laiha vatsa, mutta niin iso peppu. Niin isot rinnat mutta niin alhainen rasvaprosentti. Sitä vaan katsoo itseään peilistä ja miettii, että miten voisi näyttää siltä, miltä ne IG-mallit, Voutilainen avaa tekstissä.

Voutilainen painottaa, että itsetunnon kohottaminen lähtee henkilöstä itsestään. Näyttelijän mukaan hän on oppinut vuosien varrella muuttamaan asennettaan muun muassa liikuntaa kohtaan.

– Olen esimerkiksi yrittänyt useaan otteeseen harrastaa liikuntaa vain saavuttaakseni tietynlaisen vartalon. Ja hommahan on kusahtanut reisille jo alun alkaenkin. Nykyisin liikunkin terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Hitot kauneusihanteista, haluan ainoastaan olla terve ja voida hyvin, Voutilainen kirjoittaa.

Voutilainen kertoo käyneensä erilaisissa kauneusleikkauksissa kohottaakseen itsetuntoaan. Ensimmäisenä hän täytti huuliaan ollessaan 19-vuotias. Huuliprojekti ei onnistunut ja halu ottaa täytteitä vain kasvoi entisestään.

– Lopulta tajusin näyttäväni lähinnä Iines-ankalta, enkä koskaan ollut edes haaveillut sellaisista huulista. Minun kohdalla tapahtui vain niin sanottu lumipalloefekti – pienestä määrästä alkoi kasvaa iso, eikä vauhtia pystynyt pysäyttämään, sittemmin huulitäytteet poistattanut Voutilainen muistelee.

Salkkarit-näyttelijä on myös hankkinut rintaimplantit vuonna 2016. Voutilaisen mukaan hän halusi eri kokoisista rinnoistaan saman kokoiset ja malliset. Jälkikäteen ajateltuna hän kokee rintaleikkauksen olleen turha, mutta ei kuitenkaan kadu implanttien ottamista.

Implantit ovat toistaiseksi tulleet jäädäkseen, mutta Voutilainen sanoo poistavansa ne todennäköisesti tulevaisuudessa. Voutilainen ei pidä ajatuksesta, että hänen kehossaan on jotain, mikä ei sinne hänen mielestään kuulu.

Näyttelijä haluaa painottaa, että on päässyt vuosien kamppailun jälkeen yli pahimmista ulkonäköpaineistaan. Voutilainen sanoo keskittyvänsä nykyään enemmän ulkonäkönsä sijaan siihen, miten hän kohtelee kanssaihmisiään.

– Itsetunto lähteekin sisältä. Ulkonäöllä ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Mutta itsetunnolla on vaikutusta ulkonäköön. Nimittäin se, miten itsesi kannat, huokuu ulospäin! Niin hyvässä, kuin pahassa. Sano siis tänään itsellesi, että I'm a fucking queen. Ja olen hyvä tämmöisenä kuin olen, Voutilainen pohtii.

Blogitekstin ei ole näytteiljän mukaan tarkoitus kritisoida ihmisiä, jotka käyvät kauneusleikkauksissa ja ovat niihin tyytyväisiä. Voutilainen haluaa neuvoa niitä, jotka harkitsevat muokkaavansa kehoaan.

– Haluan kuitenkin kehottaa miettimään tarkkaan, että onko se todella tarpeellista, ja käymään läpi mahdolliset riskit. Ja kehotan myös opettelemaan rakastamaan itseäsi jo ennen, kuin aloitat kauneusoperaatiot. Koska jos et rakasta, tuskin tulet koskaan niiden operaatioidenkaan avulla rakastamaan, hän painottaa.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä! Koko viikon jaksot C Moressa ennakkoon!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.