Salkkarit-fani sai rohkeutta sarjan tyttöparilta: Uskalsin tulla kaapista ulos

Salattujen elämien Evan ja Monican välinen tyttörakkaus on rohkaissut ainakin erästä fania olemaan oma itsensä. 

Kun syksyllä 2015 ystävykset Eva ja Monica päätyivät sänkyyn, olivat fanit innoissaan. Juonenkäänne on useaan otteeseen äänestetty parhaimpien joukkoon. Sen lisäksi Evaa näyttelevä Tiia Elg ja Monicaa näyttelevä Irina Vartia olivat ehdolla vuoden 2016 QX Gay Gaalassa.

Evan ja Monican rakkaustarina sai myös oman Instagram-tilinsä vuosi sitten. Tilin takana on 18-vuotias lahtelaisnuori, joka on saanut muun muassa Salkkareista rohkeutta puhua ääneen omasta identiteetistään.

– Idea tilin perustamiseen lähti Larin ja Eliaksen rakkaustarinasta syntyneestä Larias-ilmiöstä, joka tiedetään jopa Etelä-Amerikassa asti. Halusin olla mukana tekemässä Evica-ilmiötä, koska se on ollut minulle erityisen tärkeä juttu, hän sanoo. 

Hän tiesi jo 14-vuotiaana, että hän ei ole hetero, mutta tajusi 16-vuotiaana tykkäävänsä enemmän tytöistä kuin pojista. Asiaa oli kuitenkin vaikea myöntää itselle saatikka sitten läheisille.

– Kerroin vanhemmilleni olevani lesbo pari vuotta sitten, koska en vain enää jaksanut piilotella asiaa. He järkyttyivät aluksi, mutta nykyään he ymmärtävät minua.

Salkkareiden tapa käsitellä seksuaalivähemmistöjen arkea on antanut hänelle rohkeutta olla oma itsensä.

– Olen uskaltanut tulla kaapista ulos lähinnä sarjan vuoksi. Minusta on hienoa, että sarja on tuonut seksuaalivähemmistöt tutuksi myös sellaisille ihmisille, joilla on ennakkoluuloja meitä kohtaan.

Hän saanut hyvää palautetta fanisivusta ja erityisesti siitä, että on ollut aktiivisesti mukana tekemässä Evica-ilmiötä. 

– Minusta on erityisen hienoa se, että Tiia Elgistä ja Irina Vartiasta on tullut eräänlaisia lesbo-ikoneita suomalaisessa draamaskenessä. Olen päässyt tapaamaan Tiiaa henkilökohtaisesti ja hän on myös seuraa fanitiliä, fanisivun perustaja kertoo.

Häntä on koulukiusattu puheliaisuutensa, pukeutumisensa ja seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. 

– Peruskoulussa kiusaaminen oli todella inhottavaa. Tyttö saatettiin leimata lesboksi vaikka vain hänen musiikkimakunsa vuoksi. Ei siis ollut helppoa myöntää, että hei minä olen ihan oikeasti lesbo. En silloin tiennyt ihan täysin itsekään, kuka olen ja mistä pidän. Seurustelin hetken pojan kanssa, ja silloin tajusin, että miehet eivät ole juttuni. 

Hän ei ole vielä uskaltanut kertoa homoseksuaalisuudestaan kaikille sukulaisilleen. Sen vuoksi hän haluaa esiintyä tässä artikkelissa nimettömänä. 

– En tiedä, miten he suhtautuisivat siihen. Toisaalta en myöskään halua luokitella itseäni. Jos joku kysyy, että olenko lesbo, niin voin vastata myöntävästi. 

Salattujen elämien Tiia Elg kertoo, millaista oli näytellä intiimiä kohtausta naisen kanssa 6:11

Kuuma suudelma Pihlajakadulla 0:26

Salatut elämät MTV3-kanavalla arkisin kello 19.30. Jaksot ennakkoon MTV Katsomossa kello 20.00. 

Lue myös:

    Uusimmat