Salibandyn MM-luotsi Petteri Nykky on pureskellut kultajuhlien kohukommenttiaan – "Jonkin sortin lapsus, mutta oli siinä vinha perä"

Petteri Nykky: Salibandyn MM-kultajoukkueen yhteishenki ei heilunut 1:47
Petteri Nykky kommentoi Vuoden joukkueen palkintoa MTV Urheilulle.

Urheilugaalassa torstaina palkitun miesten salibandymaajoukkueen mestarivalmentaja Petteri Nykky on puntaroinut jälkikäteen pienen kohun aiheuttanutta kommenttiaan välikisoista. 

Suomi otti toisen peräkkäisen ja yhteensä neljännen maailmanmestaruutensa MM-kisoissa Prahassa joulukuussa. Uroteko toi joukkueelle valinnan vuoden joukkueeksi torstaina järjestetyssä Urheilugaalassa. Palkinnon kävivät noutamassa päävalmentaja Petteri Nykky ja joukkueen kapteeni Nico Salo

Nykky aiheutti pienimuotoisen kohun heti MM-finaalin jälkeen, kun hän totesi kultajuhlien keskellä, että Prahan turnauksessa oli välikisojen tuntu. 

– Jos palveluksia tarvitaan vielä kotikisoihin, niin sitä kohti on tehty paljon töitä. Valmentajan näkökulmasta nämä olivat jossain määrin jopa välikisat. Halusimme nähdä, missä mennään tällä hetkellä, Nykky sanoi Ylelle.

Nykyn neljän vuoden pestistä on vielä kaksi vuotta jäljellä, ja sopimus huipentuu kotikisoihin 2020. Luotsi palasi Urheilugaalassa kommenttiinsa, jota hän on miettinyt jälkikäteen. 

– Muistaakseni pahoittelin sitä sanomaani niin, "ettei näin pitäisi sanoa" ennen kuin sanoin sen, mutta kyllä se sydämestä tuli. Kun tein sopimusta liiton kanssa, niin tiettävästi ensimmäistä kertaa salibandyliiton historiassa päävalmentaja valittiin neljäksi vuodeksi eteenpäin. Minulle se oli ihan älyttömän tärkeätä, että saamme olympiadin mittaisen pätkän tehdä ja viedä näitä huippupelaajia eteenpäin, Nykky kommentoi MTV Urheilulle.

– Kyllähän se jonkin sortin lapsus varmaan oli sanoa noin, koska joka ikinen maailmanmestaruus ja sen tavoittelu ovat pääasioita siinä kohtaa. Niin se oli tällekin ryhmälle. Olen kuitenkin suggeroinut oman ja valmennukseni mielen niin, että olemme tekemässä neljän vuoden projektia, joka kulminoituu kotikisoihin. Olen jälkikäteen pohtinut, että oli siinä (kommentissa) vinha perä, vaikka se saattoi olla pieni sammakko. 

 

Nykky alleviivasi joukkueensa yhtenäisyyttä, joka saavutti huippunsa MM-turnauksen ratkaisuotteluissa. 

– Ryhmän koheesio ja yhteinen luottamus, ja sitä kautta tullut uskallus osata pelata sitä parasta pelaamista, niin siinä olemme mielestäni onnistuneet nyt jo useamman kerran MM-tasolla. En tiedä pitäisikö sitä julkisuuteen sanoa, mutta pitäisimme mielellämme tämän etumatkan, mestarivalmentaja summasi.

Lue myös:

    Uusimmat