Salakuvat: Nyt ei lopu tila kesken

Mercedes esitteli täysin uuden E-sarjalaisen Detroitin autonäyttelyssä tammikuun alussa. Kauppohin tärkeä uutuus saadaan huhtikuussa. Seuraavaksi huomio kiinnittyy loppuvuodesta tuloilleen olevaan farmarimalliin, joka Mercedeksen kielellä tunnetaan nimellä T-Modell ja korikoodilla S213.

Uuden E-sarjalaisen farmarimalli on bongattu talvitesteissä Pohjois-Euroopassa. Kuvien auto on edelleen keulaa myöten maskien peitossa, vaikka sedan on jo julkaistu. Lähinnä perän linjat ovat olleet arvoitus aina niin funktionaalisessa E-sarjassa. Nyt saatujen kuvien perusteella jo nähdään, että perän muotoilu tulee noudattelemaan varsin paljon pikkuveli C-sarjalaisessa nähtyjä linjoja. Tilaa E-sarja toki tarjoaa huomattavasti enemmän ja tavaratila saavuttaa parhaimmillaan 2 000 litran tilavuuden.

Muu tekniikka onkin jo tuttua Detroitissa esitellystä E-sarjalaisesta, josta olemme kertoneet varsin kattavasti. Auto on varustettu viimeisimmällä turvallisuustekniikalla, joka on käytännössä valmis autonomiseen ajamiseen. Moottorivaihtoehdoiksi on tulossa samat uudet taloudelliset dieselit kuin sedan-malliin ja malliston huipulle saadaan vuonna 2017 4,0-litraisella tuplaturbo V8:lla varustettu noin 600-hevosvoimainen Mercedes-AMG E 63.

Lue myös:

    Uusimmat