Salakuvat: Kia uudistaa pian isoa katumaasturiaan

Kia esitteli Pariisissa 2014 kolmannen sukupolven Sorento-katumaasturin. Autojen nykyinen uusiutumistahti on sen verran tiheä, että olemme saaneet jo nyt käsiimme ensimmäiset kuvat tulevasta facelift-mallista maskien peitossa. Sorenton nykyinen sisäisesti UM-nimellä tunnettu mallisukupolvi ei ole kerennyt juurikaan vanhentua, mutta kuljetusrekan kyydistä matkalla talvitesteihin pohjoiseen olevat autot olivat nähtyjen merkkausten perusteella tulevia QM-sukupolven autoja.

Kyseessä on selkeästi hieman suurempi muutos kuin pelkkää pientä kosmeettista säätöä. Nähtävästi uudistuksen yhteydessä auton pellin alle istutetaan uusi 2,0-litrainen T-GDI-turbomoottori. Tämä tulee tarjolle todennäköisesti Pohjois-Amerikan tapaan vain etuvetoisena. 2,2-litrainen ja 200-hevosvoimainen dieselmoottori on tarjolla etuvedon lisäksi myös nelivetoisena.

Auto oli raskaasti naamioitu, eikä ulkoisista muutoksista pysty vielä sanomaan paljoa. Todennäköisesti maski ja valot tulevan keulan osalta saamaan uuden ilmeen kuten päivityksissä on tapana. Raskaasta naamioinnista huolimatta tärkeimmät muutokset tapahtuvat edelleen auton sisällä. Uusi malli tulee saamaan edelleen kehitellyn multimediajärjestelmän, ja jopa aikaisempaa paremman vakiovarustelun, joka kattaa esimerkiksi lämmitetyt ja tuuletetut istuimet sekä uuden 360-asteen kamerajärjestelmän. Kaikkiaan uusiutuva Sorento tulee ottamaan jälleen askeleen lähemmäs premium-luokkaa.

Sitä kuitenkin saadaan odottaa vielä hyvä tovi. Auto esiteltäneen ensi vuonna, ja Euroopan markkinoilla sitä voidaan joutua odottamaan vuoden 2018 puolelle.

Lue myös:

    Uusimmat