Mainos

Säkylässä selvitettiin kasarmin mahdollisia sisäilmaongelmia – ainakin vielä puhtaat paperit

Säkylässä Porin prikaatin viestikomppanian kasarmirakennuksesta ei ole ainakaan toistaiseksi löydetty sisäilmaongelmia, kerrotaan prikaatista.

Selvitykset alkoivat, kun varusmiespalvelusta kotiutunut mies arveli terveytensä heikenneen kasarmin huonon sisäilman vuoksi. Porin prikaatin tiedotteen mukaan selvityksissä ei ole havaittu rakenteista johtuvaa ongelmaa, kuten vuotavaa kattoa tai vesijohtoa.

Porin prikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Mika Holman mukaan varusmiesten terveystilannetta on seurattu, eikä ongelmia ole havaittu.

– Aloimme selvittää, mistä syytökset johtuvat. Kävi ilmi, että kyseessä oli yksittäistapaus, eikä muilla siinä yksikössä palvelleilla ole ollut terveydellisiä ongelmia, Holma kertoo.

– Jokaiseen ilmoitukseen suhtaudutaan vakavasti ja halusimme selvittää tämän asian perinpohjaisesti. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että meillä olisi mitään sisäilmaongelmaa.

Prikaatin tiedotteessa sanotaan, että heinäkuun saapumiserän vuoksi kasarmeihin on täytynyt siirtää tavaraa, minkä vuoksi pölyisyys on voinut lisääntyä hetkellisesti.

– Ilma on voinut sen takia vaikuttaa tunkkaiselta, Holma toteaa.

Sisäilmatutkimuksia jatketaan, ja paikalle on kutsuttu Säkylän sisäilmaryhmä. Sisäilmaryhmä päättää toimenpiteistä, joilla ylläpidetään prikaatin toimitilojen terveellisyys ja turvallisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.