Mainos

Saksilla naapuriaan uhannut mies yritti hyökätä poliisien kimppuun veitsi kädessään – poliisi ampui kaksi laukausta, ei esitutkintaa

Aggressiivisesti käyttäytynyttä epäiltyä ampuneesta poliisipartiosta ei aloiteta esitutkintaa, kertoo Valtakunnansyyttäjänvirasto.

Poliisi ampui kaksi laukausta epäiltyä jalkojen seudulle 30. kesäkuuta Vaasassa sen jälkeen, kun epäilty mies yritti hyökätä asunnostaan veitsi kädessään kohotettuna poliisipartiota kohti.

Tilanne sai alkunsa, kun mies oli aiemmin uhannut naapuriaan saksilla. Poliisi yritti saada miehen luopumaan saksista käskyttämällä ja käyttämällä etälamautinta.

Mies vetäytyi asuntoonsa ja heitteli poliisia ovesta ja ikkunoista erilaisilla esineillä. Mies myös piti kädessään erilaisia teräaseita ja uhkasi poliisia tappamisella.

Tilanne päättyi ampumisen jälkeen, kun poliisi teki rynnäkön sisään paenneen miehen asuntoon, ja epäilty otettiin kiinni.

"Ampuma-aseen käyttäminen varteenotettava voimakeino"

Poliisin toiminnasta tehdyn esiselvityksen mukaan poliisin voimankäyttöä voidaan pitää tarpeellisena ja puolustettavana eikä poliisimiehiä ei ole syytä epäillä mistään rikoksesta.

– Ampuma-aseen käyttäminen oli ainoa varteenotettava voimakeino hengenvaarallisen hyökkäyksen pysäyttämiseksi, tiedotteessa todetaan.

Sisä-Suomen poliisi tutkii voimankäytön kohteena olleen miehen menettelyä epäiltyinä murhan yrityksenä, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, pahoinpitelyn yrityksenä ja vahingontekona.

Tapauksen esitutkinta on kesken.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja