Poliisin murhan yrityksestä Oulussa epäilty ei pysähtynyt edes ampumalla – sai luodin jälkeen sähkölamauttimesta

1:33
Katso video: Poliisi ampui ihmistä Oulussa: Tältä paikalla näytti laukausten jälkeen – ihminen makasi maassa

Edes poliisin ampuma laukaus ei pysäyttänyt Oulun Kaukovainiolla terä-aseen kanssa poliisia lähestynyttä miestä lauantai-iltana kaksi viikkoa sitten.

Syyttäjä tiedotti viime viikolla, ettei poliisin aseenkäytöstä aloiteta esitutkintaa.

Syyttäjän päätöksestä käy ilmi, että poliisipartio oli tullut paikalle suorittamaan virkatehtävää ja kuullut, että etsitty henkilö oli poistunut asunnosta teräaseiden kanssa. Paikalle oli tällöin hälytetty lisää poliiseja.

Miestä ammuttiin jalkaan

Partio oli kuitenkin havainnut ennen muiden partioiden saapumista miehen kerrostalon pihalla, jossa mies lähestyi poliisia yllättäen ja nopeasti teräaseen kanssa. Syyttäjän mukaan mies ei noudattanut poliisin välittömästi aloittamaa ja useita kertoja suusanallisesti toistamaa käskytystä, jossa varoitettiin myös ampuma-aseen käytöstä.

Miestä ammuttiin jalkaan, kun käskyillä ei ollut toivottua vaikutusta.

– Henkilön käytös on ollut tilanteessa erittäin uhkaavaa ja aiheuttanut konkreettista vaaraa tilanteessa olleille poliiseille ja tapahtuma-alueella olleelle ja sinne mahdollisesti tuleville sivullisille, päätöksessä kuvaillaan.

Poliisi ei kommentoi tarkemmin

Poliisin ampuma laukaus sai miehen luopumaan teräaseesta, mutta hän pyrki vielä ammuttunakin lähestymään toista paikalla ollutta poliisimiestä, joka pysäytti miehen sähkölamauttimella.

Poliisi kertoi aiemmin, että teräaseella aseistautuneen miehen toimintaa tutkitaan murhan yrityksenä. Poliisista kerrottiin MTV Uutisille tiistaina, että se ei vielä kommentoi tapausta enempää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja