Saksassa ilmavoimat lennätti tehohoitopotilaita sairaalasta toiseen, Hollannissa koronarajoituksia tiukennetaan

Saksassa turvauduttiin perjantaina ilmavoimien apuun siirrettäessä tehohoitopotilaita alueille, joissa sairaalakuormitus on vähäisempää.

Erikoisvarusteltu Airbus 310 lähti Memmingenin kaupungista Saksan eteläosasta Münster-Osnabrückin lentoasemalle maan länsiosassa, kertoi ilmavoimien tiedottaja.

Koneessa on kuusi tehohoitopaikkaa, jotka puolustusministeriön mukaan olivat täynnä. Lisää koneita on myös hälytysvalmiudessa, ministeriö lisäsi.

Koronapandemian neljäs aalto on kurittanut etenkin Saksan etelä- ja kaakkoisosia.Terveysministeri Jens Spahn sanoi perjantaina, että tilanne on pahempi kuin milloinkaan pandemian aikana. Tällä viikolla Saksassa ylitettiin 100  000 koronakuoleman raja. Perjantaina Robert Koch -instituutti ilmoitti yli 76  400 koronatartunnasta.

Hollannissa kaupat ja ravintolat kiinni nykyistä aiemmin

Hollannissa pääministeri Mark Rutte sanoi perjantaina, että koronarajoituksia tiukennetaan sunnuntaina. Tämä merkitsee, että baarit, ravintolat ja kaupat joudutaan sulkemaan nykyistä aiemmin.

– Sunnuntaista lähtien koko Hollanti on tosiasiassa suljettuna kello 17:stä kello 5:een, Rutte kertoi televisioidussa tiedotustilaisuudessa.

– Meidän täytyy olla realisteja. Päivittäiset luvut ovat yhä liian korkeita, hän lisäsi.

Hollannissa on todettu päivittäin yli 20  000 koronatartuntaa.

Tähän asti esimerkiksi kaupat ovat saaneet pitää oviaan auki kello 18:aan.

Samaan aikaan, kun Rutte ilmoitti rajoitusten tiukennuksista, kymmenet ihmiset osoittivat mieltä. Mielenosoittajien lähellä seisoi poliisien ajoneuvoja ja mellakkapoliiseja. Äskettäin koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset äityivät Hollannissa levottomuuksiksi.

3:52
Katso myös: Uusi koronaviruksen muunnos herättää huolta – useat maat ovat kiristäneet matkustusrajoituksia.

Uusi variantti on nimeltään omikron

Maailman terveysjärjestö WHO nimesi äskettäin löydetyn B.1.1.529-variantin omikroniksi. Omikron on kreikkalaisen kirjaimiston 15. kirjain.

Samalla WHO määritteli omikronin huolestuttavaksi variantiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja