Mainos

Saksassa etsintäkuulutettu huumerikollinen napattiin vantaalaisasunnosta – pakoili poliisia kahdeksan vuotta

Suomen poliisi on maanantaina ottanut kiinni kansainvälisesti etsintäkuulutetun huumausainerikollisen.

Törkeistä huumausrikoksista Saksassa tuomittu mies paikallistettiin peräti kahdeksan vuoden pakoilun jälkeen Suomeen ja hänet päästään nyt luovuttamaan Saksaan suorittamaan tuomionsa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että nyt selvitellään sitä, kuinka pitkään kiinniotettu on oleskellut Suomessa. Mies tavoitettiin Vantaalla sijaitsevasta asunnosta, minkä johdosta tarkoitus on myös selvittää, miten tämä asuntoon on päätynyt. Poliisi ei kommentoi esimerkiksi sitä, onko miehellä kontakteja Suomeen.

Ehkäisee rikoksia Suomessakin

Rikostarkastaja Hannu Kautto keskusrikospoliisista kertoo, että kansainvälisesti etsintäkuulutettujen kiinniotto on normaalia kansainvälistä poliisiyhteistyötä. Viime vuosina vakavista rikoksista kansainvälisesti etsintäkuulutettuja on napattu hänen mukaansa lähes viikoittain, määrän vakiintuen noin 40–60 henkilöön vuodessa.

Hänen mukaansa on tärkeää, että muuallakin rikoksia tehneet saadaan kiinni.

– Hänet saadaan vastaamaan teoista, ja ainakin varmistetaan, ettei tee rikoksia Suomessa, hän kuvailee toiminnan ennaltaehkäisevää puolta.

Hänen mukaansa on todennäköistä, että tällaiset henkilöt jatkavat rikollisuutta Suomessakin. Kansanvälisissä etsintäkuulutuksissa merkittävä osa on huumausainerikoksia, mutta myös omaisuusrikokset näkyvät luvuissa.

Kautto nostaa esille mediassakin uutisoidut rikollisryhmät, jotka kiertävät Eurooppaa tehden nopeita rikossarjoja poistuen heti keikkojen jälkeen maasta.

– Näiden osalta on erityisesti selkeää, että nopealla jäljittämisellä potentiaalisesti estetään rikossarja tai saadaan jo vietyä omaisuutta talteen, hän toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.