Mainos

Euroopan etsityimpien rikollisten listalla kaksi suomalaista – näistä heitä epäillään

Euroopan poliisijärjestö Europolin etsityimpien rikollisten listalla on tällä hetkellä kaksi suomalaista, Marina Cecilia Kettunen ja Pertti Juhani Kemppainen.

Rikoskomisario Teemu Aittamaan mukaan listalle ilmoitetaan ne henkilöt, joiden oletetaan oleskelevan jossain toisessa Euroopan maassa. Listalle ilmoitettavat henkilöt eivät siis välttämättä ole samoja kuin keskusrikospoliisin ilmoittamat Suomen etsityimmät henkilöt.

– Europolin listalle voi ilmoittaa kerrallaan vain kaksi henkilöä, ja heidän valintaansa pohditaan sen mukaan, keistä on järkevää ilmoittaa Euroopan laajuisesti, Aittamaa kertoo.

Tällä hetkellä Europolin listalta löytyvät Marina Cecilia Kettunen, 30, ja Pertti Juhani Kemppainen, 58.

Kemppaisen anastaman omaisuuden arvo yli miljoonan

Kettusta etsitään epäiltynä useista maaliskuun 2004 ja heinäkuun 2005 aikana tapahtuneista petoksista. Kettuseen epäillään saaneen haltuunsa merkittävän summan rahaa asianomistajaa erehdyttämällä.

Kemppaista taas epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta, avunannosta törkeään veropetokseen, avunannosta törkeään kirjanpitorikokseen ja ampuma-aserikoksesta. Rikoksilla anastetun tai kavalletun omaisuuden arvo on yli miljoona euroa.

Kemppainen on tuomittu rikoksistaan vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Euroopan etsityimmistä rikollisista voi jättää myös nimettömiä vihjeitä Europe's Most Wanted -sivuston kautta. Sivusto avattiin tammikuussa, ja sillä on Europolin mukaan ollut iso merkitys etsintäkuulutettujen tavoittamisessa.

Tänään Europol kiittää tiedotteessaan kansalaisia hyvästä yhteistyöstä poliisin kanssa. Keskusrikospoliisin mukaan sivustolla olleista ulkomaan kansalaisista yksi on tavoitettu Suomesta ja hänet on otettu kiinni. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.