"Saksan Ramboksi" tituleerattu karkuri jäi kiinni lähes viikon etsintöjen jälkeen: poliisien aseet anastaneella miehellä kerrotaan olevan äärioikeistosympatioita

Poliisi pidätti 31-vuotiaan Yves Rauchin sen jälkeen, kun tätä oli etsitty useiden päivien ajan Schwarzwaldin metsässä Oppenaussa lounais-Saksassa. Miehen hallusta takavarikoitiin neljä tuliasetta.

Rauch oli pakottanut aseella uhaten neljää poliisia luovuttamaan virka-aseensa jouduttuaan henkilöllisyystarkastukseen Oppenaussa viime sunnuntaina. Teon jälkeen hän pakeni metsään.

Kiinniottoon johtaneista yksityiskohdista ei ole tietoa. Viranomaiset saivat satoja vihjeitä Rauschin olinpaikasta. Lisäksi etsinnöissä turvauduttiin selviytymisasiantuntijoiden, metsänhoitajien ja poliisipsykologien apuun.

Rauschin hallusta kerrotaan takavarikoidun neljä tuliasetta. Viranomaiset eivät ole tarkentaneet, ovatko kyseessä samat aseet, jotka Rausch anasti hänet pysäyttäneiltä poliiseilta. 

Rauschilla on kerrottu olevan sympatioita äärioikeistoa kohtaan. Syyttäjän mukaan hän on saanut 15-vuotiaana sakot maalattuaan juutalaisvastaisen iskulauseen nuorisojärjestön kylttiin. 

Hänen kerrotaan myös käyttäneen hakaristin ja SS-joukkojen kaltaisia symboleja.

Viranomaiset tiedottavat kiinniotosta lisää myöhemmin. 

Kiinniotosta kertoi alun perin Spiegel.  

Lue myös:

    Uusimmat