Saksalainen "Rambo" varasti poliiseilta aseet ja pakenee nyt Schwarzwaldin metsissä – etsityllä miehellä yllättävä yhteys Suomeen

Sadat saksalaiset poliisit jahtaavat aseistanutta koditonta miestä maan lounaisosissa. Asiasta kertovat useat kansainväliset mediat.

Sylvester Stallonen esittämäksi John Ramboksi useassa mediassa tituleerattu Yves Rausch, 31, pakenee poliiseja Schwarzwaldin metsässä pistooleilla sekä jousipyssyllä aseistautuneena.

Pako muistutaa ensimmäistä Rambo-elokuvaa, jossa Vietnamin sodasta palannut Rambo ottaa yhteen paikallisen poliisi kanssa ja pakenee vuoristoon. 

Neljä pistoolia hän varasti neljältä poliisilta sunnuntaina Oppenaussa henkilöllisyystarkastuksen yhteydessä, jolloin Rausch otti äkillisesti oman aseensa esiin, ja pakotti poliisit luopumaan pistooleistaan.

Oppenau sijaitsee noin 25 kilometriä Ranskan rajalta.

Poliisit etsivät miestä helikopterien sekä koirien avulla.

Ihmisiä on kehotettu pysymään kotona ja välttämään liikkumista alueella. Lisäksi lentoliikenne alueella on kielletty ja myös koulut sekä päiväkodit on suljettu Oppenaussa toistaiseksi.

Suomalaisittain erikoista poliisin julkaisemassa Rauschin pidätyskuvassa on hänen paitavalintansa. Hänen päällänsä on suomalaisen folk metal bändi Ensiferumin fanipaita.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ”Rambo” on poliisi vanha tuttu. Mediatietojen mukaan hän on aiemmin ampunut tyttöystäväänsä nuolella ja ollut vankilassa tämän vuoksi.  

Lue myös:

    Uusimmat