Saksan jalkapallopomo jättää tehtävänsä korruptiosyytösten takia – edeltäjä erosi samanlaisista syistä

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindel jättää tehtävänsä korruptiosyytösten takia. 

Grindel otti puheenjohtajan paikan maailman suurimmassa urheiluliitossa vuonna 2016. Hän on ollut viime päivinä kovien paineiden alla raporttien tultua julki liiton tytäryhtiöltä saaduista tuloista ja ulkomaalaiselta kollegalta saadusta lahjasta.

Jalkapallon EM-kisat vuonna 2024 järjestetään Saksassa. Liitto ei ole vielä kommentoinut tapausta. Saksalaislehti Spiegel kertoi Grindelin saaneen 78 000 euron tulon liiton tytäryhtiöltä.

Toinen saksalaislehti, Bild kertoi, että Grindel sai vuonna 2017 useiden tuhansien eurojen arvoisen kellon Euroopan jalkapalloliitto Uefan kollegaltaan.

Uefan komitean päättävänä jäsenenä ja kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan neuvoston jäsenenä Grindel seurasi tehtävässään Wolfgang Niersbachia. Hän joutui eroamaan Saksassa järjestetyiden jalkapallon MM-kisojen vuonna 2006 äänestysten järjestämisestä tulleiden syytteiden ja Fifalle maksetun rahan takia. Fifan tapauksesta tehtiin oma tutkintansa.

Grindelillä ei ollut minkäänlaista kansainvälistä kokemusta jalkapallon parista, kun hän otti tehtävän vastaan. Hän oli johtamassa vuoden 2006 tapauksen tutkintaa äänien ostamisesta, mutta ei löytänyt mitään todisteita. Hän ei osannut selittää Fifan johtohenkilölle tullutta miljoonan dollarin (vajaat 900 000 euroa) maksua.

Lue myös:

    Uusimmat