Ensin tuli skandaali MM-kisoissa, nyt rajuja syytöksiä maailmanmestarista – taustalla 13-vuotiaan pojan kertomus

Käynnissä olevissa käsipallon MM-kisoissa on ollut skandaalimaista käryä. Nyt ilmoille on noussut uusi kohu kesken lajin suurimman turnauksen. 

Pariisin syyttäjänvirasto tiedotti keskiviikkona, että Ranskan käsipalloliigan johtajaa Bruno Martinia, 52, tullaan syyttämään alaikäiseen sekaantumisesta ja lapsipornografisen materiaalin tallentamisesta. 

Poliisi kuulusteli Martinia maanantaina ja tiistaina. 

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Franceinfo-radiokanavan mukaan 13-vuotias poika oli tehnyt valituksen Martinista vuonna 2020. Martini oli tuolloin sanonut, että hän luuli pojan olevan yli 15-vuotias, joka on suojaikäraja Ranskassa. 

Martini voitti pelaajaurallaan kaksi MM-kultaa Ranskan maalivahtina.  

Skandaaleja MM-kisoissa ja Ranskan urheilussa

Miesten käsipallossa paljastui hiljattain valtava manipulaatioskandaali, joka linkittää useamman MM-kisoissa parhaillaan viheltävän tuomarin järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Myös seuraavia kesäolympialaisia vuonna 2024 (Pariisi) isännöivän Ranskan urheilun huipulla on kuohunut. 

Ranskalaissyyttäjät tiedottivat aiemmin tammikuussa, että he ovat aloittaneet tutkimukset Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtajaa Noel Le Graetia kohtaan tehdyistä seksuaalista häirintää koskevista syytteistä. La Graet on kieltänyt syytökset, mutta on tarjoutunut astumaan syrjään.  

Lisäksi maan rugbyliiton johtaja Bernard Laporte jätti tehtävänsä joulukuussa saatuaan tuomion asemansa väärinkäytöstä ja laittomasta varojen hankinnasta. Lisäksi Laportea kuulusteltiin tiistaina liittyen tuoreisiin väitteisiin taloudellisista väärinkäytöksistä, mutta nämä epäilyt hän tyrmäsi.    

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja