Sepp Blatter jyrähti rajusti – uhoaa haastavansa Fifan ja kiistellyn pomon oikeuteen: "Käsittämätöntä"

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan entinen puheenjohtaja Sepp Blatter uhoaa haastavansa Fifan ja sen nykyisen pomon Gianni Infantinon oikeuteen maineensa vahingoittamisesta.

– Olen saanut tarpeekseni. Tämä riittää, Blatter paukutti Die Weltwoche -lehdelle.

Blatter hyllytettiin Fifasta vuonna 2015 jalkapallomaailmaa ravisuttaneen korruptioskandaalin mainingeissa. Sveitsiläispamppu sai jalkapallosta kuuden vuoden toimintakiellon, mutta nyt hän väittää, että Fifa on levittänyt hänen talousasioistaan valheellista tietoa.

– Fifan eri tiedot ja lausunnot tuloistani eivät ole totta, ja ne ovat siten haitanneet mainettani, Blatter väitti.

Blatterin mukaan tiedot siitä, että hän olisi saanut Brasilian vuoden 2014 MM-kisojen jälkeen 12 miljoonan Sveitsin frangin (10,5 miljoonan euron) bonuksen, ovat valetta.

Blatter sai toimintakieltonsa, kun hänen todettiin siirtäneen vuonna 2011 Fifan tililtä Euroopan jalkapalloliiton silloiselle puheenjohtajalle Michel Platinille luvattoman maksun. Kyse oli kahdesta miljoonasta Sveitsin frangista sen jälkeen, kun Platini oli ilmoittanut tukevansa Blatterin jatkoa Fifan puheenjohtajana. Myös Platini sai tapauksen jäljiltä toimintakiellon jalkapallon parista.

Blatterin mukaan maksu oli laillinen ja oikein suoritettu. Hän ja Platini ovat jo aiemmin väittäneet maksun olleen palkkio Uefa-pomon aiemmasta konsultaatiotyöstä.

Blatter sanoi epäilevänsä, että kiisteltynä hahmona tunnettu Gianni Infantino olisi raportoinut kyseisestä maksusta Fifan hallitukselle.

– Tapa, jolla seuraajani on kohdellut minua, on käsittämätön sen jälkeen, kun hän on saanut ottaa vallan hyvin tuottoisassa organisaatiossa, Platter jyrisi.


Lue myös:

    Uusimmat