Mainos

Saksan hallitusneuvottelut loppusuoralla – terveydenhuolto ja työ aiheuttavat vielä kitkaa

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin johtamien kristillisdemokraattien ja Martin Schulzin sosialidemokraattien väliset hallitusneuvottelut yritetään saada valmiiksi sunnuntai-iltaan mennessä.

Tähän mennessä puolueet ovat saaneet sovittua muun muassa maahanmuutosta, energia-asioista ja maataloudesta. Puolueet eivät ole vielä löytäneet yhteistä säveltä esimerkiksi terveydenhuollossa ja työvoimapolitiikassa.

Joidenkin neuvottelulähteiden mukaan hallitusohjelman sorvaaminen saattaa venyä alkuviikolle. Ratkaisun syntyminen päättäisi Saksassa syksyn vaaleista saakka vallinneen tilanteen, jossa hallitusta ei ole saatu synnytettyä, koska äärioikeistolainen AfD-puolue sai parlamenttiin merkittävän määrän paikkoja ja söi perinteisten puolueiden kannatusta.

Sovun syntyminen tarkoittaisi sitä, että vuodesta 2013 saakka maata hallinnut "suuri koalitio" jatkaisi edelleen.

Aluksi sosialidemokraatit halusivat jäädä oppositioon huonon vaalimenestyksen vuoksi. Puolue taipui kuitenkin lopulta ajatukseen, että hallitusyhteistyötä Merkelin kristillisdemokraattien kanssa voisi sittenkin olla mahdollista jatkaa maan edun nimissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.