Mainos

Deadline ei pitänyt – Saksan hallitusneuvottelut venyvät maanantaille

Saksassa hallitusneuvottelujen loppuvääntö on venymässä maanantaille. Liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit sekä maan sosialidemokraattinen puolue olivat aiemmin asettaneet tavoitteeksi, että neuvottelut olisi saatu valmiiksi tänään.

Neuvottelulähteiden mukaan puolueiden välillä on erimielisyyttä vielä esimerkiksi terveydenhuoltoon sekä työhön liittyvissä asioissa. Sosialidemokraateista kommentoidaan, että neuvotteluissa edistyttiin sunnuntai aikana, mutta osapuolet päättivät yhdessä venyttää aikataulua mieluummin kuin jatkaa prosessia yöllä.

Ratkaisun syntyminen päättäisi Saksassa syksyn vaaleista saakka vallinneen tilanteen, jossa hallitusta ei ole saatu synnytettyä. Vaaleissa äärioikeistolainen AfD-puolue sai parlamenttiin merkittävän määrän paikkoja ja söi perinteisten puolueiden kannatusta.

Aluksi sosialidemokraatit halusivat jäädä oppositioon huonon vaalimenestyksen vuoksi. Puolue päätti kuitenkin lopulta lähteä neuvottelemaan hallitusyhteistyön jatkamisesta kristillisdemokraattien kanssa.

2:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.