Ministeri Rydman käytti HS:n mukaan herjaavaa kieltä juutalaisista – juutalaisyhteisön johtaja ja kokoomusaktiivi: "Rydman on yhteisön ystävä"

HS:n päätoimittaja puolustaa Rydmanin yksityisviestien julkaisua – ”Nämä asiat ovat uutisia” 2:39
HS:n päätoimittaja puolustaa Rydmanin yksityisviestien julkaisua – ”Nämä asiat ovat uutisia”

Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja sanoo Rydmanin olevan "yhteisön ystävä".

Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja ja Helsingin kokoomuksen jäsen Yaron Nadbornik puolustaa elinkeinoministeri Wille Rydmania (ps.) Twitter-julkaisussaan.

Nadbornik kertoo saaneensa "tukea ja apua" Rydmanilta.

Juutalaisvihaa kannattaa etsiä muualta. Rydman on ollut vuosia yhteisömme ystävä ja on sitä käsittääkseni edelleen, Nadbornik kirjoittaa.

Nadbornik on Helsingin kokoomuksen jäsen ja toimii luottamustoimessa Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnassa Maaret Castrenin (kok.) varajäsenenä sekä kansalliskielilautakunnassa Hanna Lähteenmäen (kok.) varajäsenenä.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina elinkeinoministeri Rydmanin käyttäneen rasistista kieltä vuonna 2016 kirjoitetuissa yksityisviesteissään.

Tuolloin kokoomuksen kansanedustajana toiminut 30-vuotias Rydman lähetti viestit silloiselle seurustelukumppanilleen Amanda Blickille.

HS:n julkaisemissa viesteissä Rydman myös harmittelee sitä, että Saksa on päästänyt natsimonumenttinsa rapistumaan siksi, että "ne ovat muistoja ikävästä menneisyydestä", ja sanoo saksalaisten olevan "ihan umpidaijuja" suhteessa menneisyyteensä.

Lisäksi HS:n mukaan yhdessä viestissä Blick kertoo, että jos hän saisi lapsen, hän haluaisi sille heprealaisen nimen, mihin Rydman vastaa: "Me natsit ei oikein tykätä semmoisista jutskujutuista".

"Olen harrastanut juutalaista kulttuuria"

Nadbornikin twiitin julkaisemisen jälkeen Rydman julkaisi Facebook-kirjoituksen, jossa hän kommentoi HS:n artikkelia.

Olen muuten ollut Helsingin juutalaisen seurakunnan ystävät ry:n jäsen sen perustamisesta lähtien. Olen harrastanut juutalaista kulttuuria laajasti muutoinkin ja pitänyt tiiviisti yhteyttä Suomen juutalaisyhteisön kanssa läpi poliittisen urani, Rydman kirjoittaa.

Samassa kirjoituksessa Rydman kutsuu HS:n artikkelia "journalistiseksi pohjanoteeraukseksi", joka ei ansaitse osakseen "käytännössä minkäänlaista kommentointia".

Uutista päivitetty kello 11.12: Lisätty tieto, että Nadbornik on varajäsen myös kansalliskielilautakunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat