Kuuro mies haastoi maailman suurimman aikuisviihdesivuston oikeuteen – videoista puuttuivat tekstitykset

Miehen mukaan tekstitysten puute loukkaa kuurojen ja kuulovammaisten oikeuksia. Aiheesta uutisoi muun muassa TMZ-sivusto.

Kuuron miehen kerrotaan haastaneen maailman suosituin aikuisviihdesivusto PornHub oikeuteen siksi, että kaikilla videoilla ei ole ollut tekstityksiä.

Kanteen nostanut Yaroslav Surisin mukaan sivusto estää tekstityksen puutteella kuuroja ja kuulovammaisia ihmisiä pääsemästä nauttimaan samoista videoista kuin muut. Mies kokee, että tekstitysten puute joillain videoilla loukkaa kehitysvammaisten yhdysvaltalaisten oikeuksia.

Hukassa dialogin kanssa

TMZ-sivusto kertoo nähneensä asiaa koskevat dokumentit. Niissä Suris kertoo, että kuurot ja kuulovammaiset eivät ymmärrä sivuston videoiden audio-osuuksia. Suris kertoo katsoneensa eräitä videoita, mutta olleensa täysin hukassa niillä käydyn dialogin kanssa.

Surisin mukaan hän ja muut saman ongelman kanssa painivat maksaisivat ilomielin sivuston premium-jäsenyydestä, mutta ilman tekstityksiä se on turhaa. Lisäksi Suris haluaa, että Pornhub lakkaa syrjimästä osaa käyttäjistä.

Tekstitetty kategoria kuitenkin löytyy

TMZ tavoitti Pornhubin varapääjohtaja Corey Pricen kommentoimaan.

– Ymmärrämme, että Yaroslav Suris on haastanut PornHubin oikeuteen väittäen, että olemme kieltäneet kuuroilta ja kuulovammaisilta pääsyn videoidemme äärelle. Vaikka emme yleisesti ottaen kommentoi vireillä olevia syytteitä, haluaisimme hyödyntää kuitenkin tämän mahdollisuuden ja kertoa, että meillä on myös tekstityskategoria.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja