Mainos

SAK pitää ilmapiiriä myönteisenä tupo-ratkaisulle

Ammattiliittojen keskusjärjestössä SAK:ssa suhtaudutaan tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun myönteisemmin kuin keväällä. Tänään kokoontunut SAK:n hallitus arvioi, että ilmapiiri tupon syntymiselle on selvästi aikaisempaa parempi.

SAK:n hallitus katsoo, että talous- ja työllisyyskehityksen varmistuminen painaa tupon suuntaan ja puoltaisi vakauttavaa pitkäaikaista ratkaisua.
-Kentältä on myös tullut lisää tupo-odotuksia mm. yksittäisten jäsentutkimusten perusteella. Samoin metsäpuolella aloitetut neuvottelut alakohtaisista ongelmista tukevat näkemystä, SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma sanoo.

SAK haluaa tupon olevan kuitenkin kattava. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että alakohtaisiin ongelmiinsa ratkaisua hakevan Paperiliiton on oltava mukana tupossa.

Maan suurimman palkansaajajärjestön hallitus keskusteli myös alustavasti tavoiteasettelusta, mikäli neuvottelut alkavat. Listalla ovat mm. työaikakysymykset, työvoimaan käyttöön liittyvät asiat, ulkopuolisen työvoiman käyttö sekä luottamusmiesasiat.

Aikataulullisesti SAK:ssa uskotaan, että syyskuu on tunnustelujen aikaa, mutta mahdollisesti jo kuun lopulla saatetaan tehdä jotain päätöksiä neuvottelujen edistämiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.