Mainos

Sairas ja loukkaantunut kuutti tuotiin Korkeasaareen hoitoon Savosta asti – Norppaa ei voi palauttaa luontoon, eläintarha hakee sille poikkeuslupaa

Korkeasaari hakee poikkeuslupaa saimaannorpan pysyvään pitoon eläintarhassa.

Lupaa haetaan norpalle, joka tuotiin kuutti-ikäisenä heinäkuun lopulla sairaana ja nirhaumilla Korkeasaaren villieläinsairaalaan Helsinkiin Puumalasta Etelä-Savosta.

Varsinais-Suomen ely-keskus linjasi elokuun lopussa, ettei eläintä voida palauttaa asuinseuduilleen, koska mukana voisi kulkeutua muun norppapopulaation sairastuttava tauti.

Eläinsuojelulain mukaan loukkaantuneen luonnonvaraisen eläimen hoidon tulee olla tilapäistä. Ely-keskus kuitenkin huomautti, että jos norpalle löytyy asianmukaiset tilat eläintarhasta, voidaan harkita poikkeusluvan myöntämistä pysyvään hallussapitoon.

Näin Korkeasaari perusteli poikkeusluvan tarvetta

Korkeasaari perustelee keskiviikkona jättämäänsä lupahakemusta sillä, että jokainen norppayksilö on suojelun kannalta tärkeä ja eläintarhaan sijoitettuna norpalla olisi erityinen rooli yleisön tietoisuuden lisäämisessä, lajin tarhauksen tutkimuksessa ja luonnonvaraisten norppien suojeluvarojen kartuttamisessa.

Tobiakseksi nimetylle norpalle on suunniteltu syksyn aikana asuinpaikaksi allastilaa.

Uusi kelluva norppa-allas sijoittuisi Korkeasaaren ja Hylkysaaren väliseen, maakannasten rajaamaan merivesialtaaseen.

Suunnittelussa on eläintarhan mukaan huomioitu muun muassa Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestön ohjeet vesinisäkkäiden pidosta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja