SaiPa-luotsi Tero Lehterältä hämmentävä palopuhe – siteerasi kuuluisaa lausetta toisesta maailmansodasta: "Tilanne on aika hälyttävä, että valmentaja päätyy tuollaiseen lausuntoon"

4:50
SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä piti epätavallisen palopuheen SaiPan voiton jälkeen.

SaiPa katkaisi lauantaina seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se voitti toissa kevään mestarin HPK:n kotonaan voittolaukauskilpailun jälkeen 4–3.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä piti ottelun jälkeen epätavallisen ja pitkän puheen, jossa hän käsitteli lappeenrantalaisseuran synkkää tilaa.

Lehterään tunteisiin vetoavasta lausunnosta paistoi, että Lappeenrannassa on tällä hetkellä aitoa aihetta huoleen.

– Haluaisin sanoa, että mä olen erittäin ylpeä meidän pelaajista. Se tapa, jolla ne taistelee, meillä on nuoria kokemattomia pelaajia, tänäänkin oli kolme hyökkääjää, jotka on joskus rikkonut urallaan 20 pisteen rajan.

– Nuoria pelaajia, jotka tekee päivittäistä työtä sen eteen, jotta ne olisi kilpailullisia tuolla. Se haaste on aika kova, kun osa joukkueista tankkaa NHL- ja AHL-pelaajia, mutta nämä tekevät joka päivä töitä erittäin paljon. Sen lisäksi seurajohto on erittäin kovilla. Tänään ilmoitettiin, että A-junioreissa on koronatartuntoja, eikä ole tullut voittoja. Tuloja ei tule taloon sisään ollenkaan. Halliasia – no, mitä mä osaan siihen sanoa. Mä en puutu politiikkaan, Lehterä totesi.

Lappeenrannassa on pitkin syksyä debatoitu uudesta jäähallihankkeesta, jolle kaupunginvaltuusto osoitti paikan Kisapuistossa. SaiPa olisi halunnut hallin rakennettavan lähemmäksi kaupungin keskustaa.

Halliasia jäi isossa kuvassa kuitenkin sivurooliin Lehterän puheessa, jossa hän esitti koko SaiPa-yhteisölle tunteikkaan vetoomuksen.

– Se toive, jonka mä haluan esittää tälle SaiPan jääkiekkoyhteisölle, olisi, että te pystyisitte jollakin tavalla tukemaan meitä. Mä tiedän, että kaikilla on tällä hetkellä kovat ajat. Mä ymmärrän, että ihmiset eivät pääse katsomoon, ja taloudellisestikin monilla on vaikeata. Mutta nämä jätkät tekevät, ja toimistolla tehdään joka päivä paljon töitä, jotta tämä homma rupeaisi toimimaan.

Lehterä kaipasi yleisöltä jonkinlaista tuenosoitusta pelaajille ja toimistolle, vaikka sitten tsemppitoivotusta kaupassa.

– Yhteisö on meidän ydin, se on tämän kaiken ydin. Jokainen tietää, mitä vahva ydin tarkoittaa. Urheilijat tietävät, mikä se core on, mutta sen tietävät myös kaikki liiketaloudessa. Miksi mä toivon, että te tuette kaikista näistä vastoinkäymisistä huolimatta? Mä siteeraan nyt hetken erästä suurta johtajaa: ”we shall never surrender. Never.”

Lainaus on peräisin brittiministerin Winston Churchillin puheesta toisen maailmansodan aikana.

C Moren studiossa Sami Kapanen piti Lehterän puhetta osoituksena SaiPan huolestuttavasta tilasta.

– Raskas oli sanoma, ja kyllä se aika hiljaiseksi vetää. Tilanne on aika hälyttävä, että valmentaja tuollaiseen lausuntoon päätyy kotipelin jälkeen. Kertoo, mikä seuran tilanne on tällä hetkellä, Kapanen mietti.

Katso Lehterän puhe ja sitä seurannut studiokeskustelu tekstin yllä olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja