Mainos

Sähkön hinta rajussa nousussa

Lähes kaikki sähkönmyyjät nostivat sähköenergian hintojaan viime vuonna. Energiamarkkinaviraston mukaan sähköenergian julkinen vähittäishinta nousi kotitalouksilla viime vuoden aikana yli 17 prosenttia.

Sähkö kokonaisuudessaan, sisältäen siirtomaksun ja verot, on kallistunut vuodessa kotitalouskuluttajille 10 prosenttia ja sähkölämmitystalouksille puolestaan 13 prosenttia. Kerrostalossa asuville kuluttajille tämä on merkinnyt 30-50 euron ja sähkölämmittäjille noin 200 euron lisälaskua.

Vuodesta 2003 lähtien sähkölämmittäjien sähkön hinta on noussut muita kotitalouskäyttäjiä voimakkaammin.

Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat laskussa

Yhden ja kahden vuoden määräaikaisten sähkösopimusten tarjoushinnat kääntyivät viime vuoden lokakuussa laskuun. Tällä hetkellä tarjolla olevat uudet määräaikaiset sähkösopimukset ovat kotitalouksille keskimäärin 2,5 prosenttia ja sähkölämmitystalouksille viisi prosenttia edullisempia kuin vuosi sitten.

Yhden ja kahden vuoden määräaikaisia sähkösopimuksia tarjotaan toistaiseksi voimassaolevia tarjoushintoja halvemmalla.

Toistaiseksi voimassaolevien sähkösopimusten tarjoushinnat nousivat koko viime vuoden ajan. Kotitalouksille tarkoitettujen toistaiseksi voimassaolevien sähkösopimusten tarjoushinnat kallistuivat vuodessa 21 prosenttia eli hieman toimitusvelvollisuushintoja voimakkaammin.

Sähkön siirtohintojen kehitys vuoden 2008 aikana oli hyvin maltillista. Siirtohinnat nousivat kaikissa kuluttajaryhmissä ja teollisuudessa keskimäärin kolme prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.