Mainos

Sähkökatkoja ja 7 metriä korkeita aaltoja – kovat tuulet riepotelleet rannikkoa

Kovat tuulet ovat yöllä riepotelleet maan etelä- ja länsirannikkoa. Myös merellä on myrskynnyt.

Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaasta etelätuulesta Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 20 metriä sekunnissa.

– Tuuli on kovimmillaan lounaisilla merialueilla. Suomenlahdella ja etelärannikolla tuuli vielä vähän voimistuu. Tuulilukemat ovat puolen yön jälkeen olleet myrskylukemissa nimenomaan lounaisilla merialueilla. Kovimmillaan myrskypuuskat ovat olleet 32,4 metriä sekunnissa Bogskärissä, MTV:n meteorologi Pekka Pouta sanoo. 

Lumi- ja räntäsateiden takia ajokeli on tänään huono Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa.

– Kyse on pöllyävästä pakkaslumesta ja jäisistä tienpinnoista. Myös idempänä on kuuraliukkautta. Tällä hetkellä pahin lumisateista johtuva keli on aivan läntisessä Suomessa. Se ulottuu läntiseltä Uudeltamaalta kohti Kokkolaa ja sen länsipuolelle. Aamun aikana sade alkaa vallata pääkaupunkiseutuakin, Pouta lisää. 

Sähkökatkoja on yön aikana ollut ainakin Uudessakaupungissa, Porissa, Salossa ja Paraisilla. Energiateollisuuden sähkökatkoista kertovan häiriökartan mukaan hieman ennen aamuviittä sähköttä oli reilu tuhat asiakasta.

Tuulet laantumassa aamun myötä 

Pohjois-Itämerellä on esiintynyt noin seitsemän metrin myrskyaallokkoa. Myrskyvaroitus on voimassa Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämerellä sekä Suomenlahden länsiosassa. 

Ilmatieteenlaitoksen mukaan tuulten odotetaan laantuvan lännestä alkaen aamun valjettua.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.