Takana on synkkä ja myrskyinen yö hirmupuuskineen – tuuli on yhä vaarallisen kovaa

Sää on lähivuorokauden aikana epävakaista ja tuulista suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitos ennustaa, että tuuli on vaarallista Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. 

Näillä alueilla tuulen nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa.

Tuuli on mahdollisesti vaarallinen Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Näillä alueilla tuuli on puuskissa 15 metriä sekunnissa.

– Pohjoiseen siirtyvien sateiden eteläreunassa ukkoset voimistuvat, muistuttaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Rintaniemen mukaan tuulen nopeus oli viime yönä puuskissa voimakkaimmillaan 27 metriä sekunnissa Porvoon rannikolla.

– Tuulivahinkoja voi syntyä, mutta kovimmat puuskat vaikuttavat loppujen lopuksi aika kapealla alueella eteklärannikon läheisyydessä, Rintaniemi jatkaa.

Maan eteläosissa sää poutaantuu ja lämpötila nousee päivällä yli 15 asteen. Keski-Suomen sateisilla alueella jäädään 10–15 asteen tuntumaan. Yöllä lämpötila ei juuri laske, joten vuodenaikaan nähden lämpötila on öisin korkea.

Maan pohjoisosassa ylimmät lämpötilat ovat noin 10 astetta.

Älä ilmoita hätäkeskukseen sähkökatkoksistasi

Suomeen rantautuvien voimakkaiden myrsky- ja ukkospuuskien takia Hätäkeskuslaitos muistuttaa Twitterissä, että jos sähkökatko sattuu omalle kohdalle, siitä ei pidä ilmoittaa hätäkeskukseen.

Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan noin tuhat.

Maan eteläosiin saapuu illan aikana uusia kuurosateita. Torstaipäiväkin on tuulinen, mutta myrskylukemiin ei ylletä.

Katso tästä viiden päivän ennuste paikkakunnallesi:


Lue myös:

    Uusimmat