Ilmatieteen laitos varoittaa: Tuuli voimistumassa vaarallisen voimakkaaksi!

Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee 7:52

Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaasta tuulesta.

Tuuli voimistuu iltayöstä alkaen vaarallisen voimakkaaksi etenkin Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla ja mahdollisesti myös Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueilla. Tuulen nopeus saattaa puuskissa olla 25 metriä sekunnissa.

Lisäksi tuulivaroitus on annettu muualle Etelä-Suomeen ja osaan Keski-Suomea.

– Voimakkaimmat myrskypuuskat voivat aiheuttaa yleisestikin tuulivahinkoja ja sähkökatkoja, kertoo päivystävä meteorologi Antti Kokko tiedotteessa.

Vähäinen routatilanne ja märkä maaperä saattavat edesauttaa puiden kaatumista. Lisäksi tiedossa on sähkökatkoksia.

Illansuussa sähköttömiä asiakkaita on ollut reilut 7 600 lähinnä etelärannikon tuntumassa ja Etelä-Savon alueella.

Jokien pinnat tulvakorkeuksiin

Ilmatieteen laitoksen mukaan matalapaineen yhteydessä merivesi nousee erittäin korkealle Saaristomerellä ja Selkämerellä ja korkealle Suomenlahdella, Merenkurkussa ja Perämerellä.

Lisäksi lounaisilla ja eteläisillä merialueilla esiintyy kovaa, yli neljän metrin, aallokkoa.

Suomen ympäristökeskus puolestaan kertoo, että viikonlopun sateet nostavat taas jokien pinnat tulvakorkeuksiin Uudellamaalla, Lounais-Suomessa ja länsirannikon vesistöissä.

Tulvat ovat myös katkaisseet teitä muun muassa Porvoossa ja Salossa. Länsi-Suomen merivartiosto puolestaan kehottaa tarkastamaan veneiden ja laitureiden kiinnityksen meriveden korkeuden noustessa.

Läntisellä merialueella meriveden korkeus on merivartioston mukaan huomattavan paljon plussalla. Lähes jokaisella paikkakunnalla lukemat ovat tällä haavaa 100 sentin molemmin puolin, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat