Mainos

Sähkökatko aiheutti kaaosta Moskovassa

Yöllinen tulipalo ja räjähdys Chaginon sähkönjakeluasemalla aiheuttivat laajan sähkökatkoksen, joka on suistanut Venäjän pääkaupungin kaokseen.

Laaja sähkökatko on sotkenut tänään miljoonien moskovalaisten elämää. Miljoonat ihmiset ovat jääneet ilman sähköä, ja kymmenet tuhannet jäivät jumiin metroon sähkönjakeluasemalla sattuneen tulipalon jälkeen.

Viranomaisten mukaan 43 metrojunaa jäi maan alle, ja niissä olleet 20 000 ihmistä evakuoitiin tunnissa. Myös muu joukkoliikenne pysähtyi ja kadut ruuhkautuivat.

Useita onnettomuuksia tapahtui liikennevalojen sammuttua. Liikenneministeriö kertoi myös junien jääneen jumiin kaupungin eteläpuolella.

Moskovan pörssi keskeytti toimintansa kahdeksi tunniksi, ja etelä- ja kaakkoisosissa sairaalat jäivät ilman sähköä ja toimivat varavirralla. Sähkökatko on vaikuttanut myös 11 miljoonan asukkaan kaupungin juomaveden jakeluun sekä matkapuhelinten ja osittain lankapuhelinverkon toimintaan.

Muun muassa presidentti Vladimir Putin on haukkunut tilanteesta kovin sanoin valtiollisen sähköyhtiön johtoa.

Ei viitteitä terrorismista

Energiaministeri Viktor Hristenko sanoi parlamentissa, että yöllinen tulipalo ja räjähdys Chaginon sähkönjakeluasemalla aiheuttivat ongelman. Hänen mukaansa palo johtui teknisestä ongelmasta, eikä mikään viitannut terrorismiin. Luultavasti ongelma liittyi vanhentuneeseen laitteistoon, hän kertoi.

Sähkömonopoli RAO UES kertoi, että ala-asemalla syttyi illalla tulipalo, jota henkilökunta yritti sammuttaa. Laitteet eivät kestäneet enää aamun sähkönkulutushuippua. Myös Rossijan uutisissa arvioitiin laitteiston iän vaikuttaneen onnettomuuteen. Osa laitteistosta on vuodelta 1963.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.