Sähköikkunat aiheuttavat tulipaloja ja vetoakselit ruostuvat – japanilaisvalmistaja kutsuu pajalle lähes 2 miljoonaa autoa

Hondalta tulossa sympaattinen retrotyylinen sähköauto 1:27
Honda e -sähköauto valittiin vuoden autoksi Saksassa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun saksalaiset äänestivät voittoon japanilaisen auton.

Japanilainen Honda kutsuu takaisin yhteensä lähes kaksi miljoonaa autoa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyse on neljästä erillisestä korjauskampanjasta.

Honda on ilmoittanut neljästä takaisinkutsukampanjasta, jotka koskevat maailmanlaajuisesti noin 1,8 miljoonaa autoa. Autoista 1,4 miljoonaa on Yhdysvalloissa.

Hondan takaisinkutsut liittyvät erilaisiin teknisiin ongelmiin, joiden seurauksena voi olla komponenttien ruostumista ja tulipaloja. Viat eivät ole valmistajan mukaan aiheuttaneet minkäänlaisia henkilövahinkoja.

Yksi takaisinkutsuista liittyy vuosina 2002–2006 valmistetun CR-V-katumaasturin sivuikkunoiden viallisiin sähkösäätimiin.

Noin 270 000 autoa koskettava vika on yhdistetty ainakin 16 tulipaloon Yhdysvalloissa. Nämä autot on korjattu samasta syystä jo vuonna 2012.

Toinen iso takaisinkutsu koskee vuodesta 2018 lähtien valmistettua Accordia, Accord Hybridiä sekä vuodesta 2019 valmistettua Insight Hybridiä, joissa on havaittu turhan päiten varoitusvaloja sytyttävä ohjelmistovika. Ongelma voi aiheuttaa häiriöitä myös peruutuskameran, suuntavilkkujen ja pyyhkimien toimintaan.

Lisäksi Honda kutsuu tarkastettavaksi 430 000 ajoneuvoa, joiden vetoakseleiden se epäilee olevan alttiita tiesuolan aiheuttamalle ruostumiselle.

Lue myös:

    Uusimmat