Tappajaturvatyynyt iskivät taas – tiesikö henkensä menettänyt Honda-kuski kauhistuttavasta riskistä?

Pahamaineiset turvatyynyt ovat vaatineet jälleen yhden kuolonuhrin. Tällä kertaa Takatan tappajaturvatyynyjen uhriksi joutui yhdysvaltalainen Honda-kuljettaja.

Japanilaisen Takatan valmistamat turvatyynyt ovat vaatineet maailmalla jo ainakin 26 kuolonuhria. Lisäksi ainakin 290 henkilöä on saanut eriasteisia vammoja.

Turvatyynyjen toiminta kolaritilanteessa on arvaamatonta, sillä ne voivat lauetessaan singota ohjauspyörän metalliosia matkustamoon valtavalla voimalla. Turvatyynyt ovat myös saattaneet jäädä kokonaan laukeamatta onnettomuudessa, minkä lisäksi ne saattavat laueta jopa ilman törmäystä.

Tuorein tapaus sattui Yhdysvaltain Arizonassa, jossa liikenneonnettomuuteen joutunut Honda Civicin kuljettaja menehtyi viallisen turvatyynyn lauettua. Onnettomuus sattui 20. elokuuta.

Takaisinkutsu jo 9 vuotta sitten

Hondan mukaan kyseinen vuosimallin 2002 Civic kutsuttiin turvatyynykorjaukseen joulukuussa 2011. Valmistaja on sittemmin lähettänyt 15 korjauskutsua kyseisen automallin omistajille ja yrittänyt tavoittaa heitä myös muilla keinoin, mutta kaikki eivät ole vieläkään korjauttaneet autojaan. Henkensä menettänyt kuljettaja ei ollut auton omistaja, joten hän ei välttämättä ollut tietoinen riskistä.

Takatan turvatyynyt ovat johtaneet yli 100 miljoonan auton takaisinkutsuun maailmanlaajuisesti. Kyseessä on autoteollisuuden kaikkien aikojen suurin takaisinkutsukampanja. Takatan viallisia turvatyynyjä on löytynyt kaikkiaan 19 valmistajan autoista.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat