Mainos

Sähköautovalmistaja palkkasi lähettilääkseen Leonardo DiCaprion

Unelma puhtaammasta liikenteestä sai tunnetun näyttelijän ryhtymään yhteistyöhön sähköautoyhtiön kanssa. 

Oscar-palkittu näyttelijä Leonardo DiCaprio on ryhtynyt yhteistyöhön kiinalaisen autovalmistaja BYD:n kanssa. Mies on palkattu ensi vuodeksi autonvalmistajan sähköllä kulkevien autojen lähettilääksi.

Vaikka päätös elokuvien vaihtumisesta autoihin saattaa kuulostaa oudolta, taustalla on järkeenkäypä syy. DiCaprio tunnetaan nimittäin vankkana ympäristön puolestapuhujana ja hän on osallistunut aktiivisesti autoteollisuuteen liittyviin keskusteluihin. DiCaprion on uutisoitu myös ostaneenoikeudet Volkswagenin dieselskandaalista kertovaan elokuvaan sekä tukeneen Formula E -tallia.

– Olen erittäin tyytyväinen voidessani osallistua pyrkimykseen lisätä puhtaiden ajoneuvojen määrää Kiinassa ja muualla maailmassa, DiCaprio kertoo motiiveistaan.

Yhtiön otiminanssa mukana myös muita kuuluisuuksia 

Vuonna 2003 perustettu BYD on Kiinan johtavia sähköautovalmistajia, ja vuonna 2015 se kasvoikin maailman suurimmaksi sähköautomerkiksi. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen tällä hetkellä kolmea sähköautomallia; e5, e6 ja Qin EV300, sekä useita hybridejä. Näiden lisäksi BYD myy myös sähköllä kulkevia busseja, joista suurin osa tuotetaan Yhdysvalloissa. 

DiCaprio ei ole ainoa kuuluisa amerikkalaistähti, joka on lähtenyt mukaan yrityksen toimintaan. Maailman menestyneimmäksi liikemieheksi luonnehdittu Warren Buffet on sijoittanut yritykseen jo vuodesta 2008 lähtien.

Lähde: Autoblog

***

4:32

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja