Mainos

Pölynimurivalmistaja rynnii automarkkinoille – ensimmäinen malli jo 2020

Pussittomista pölynimureistaan tunnettu valmistaja on työskennellyt jo pitkään salaisen autoprojektin kanssa, uutisoi Automotive News Europe.

Brittiläinen miljardööri ja keksijä James Dyson ilmoitti eilen tiistaina, että hänen yrityksensä satsaa 2,2 miljardia euroa tuodakseen markkinoille "radikaalilla tavalla erilaisen" sähköauton. Vuonna 1993 perustettu Dyson on tullut tunnetuksi erityisesti pussittomista pölynimureistaan.

– Akkuteknologia, sähkömoottorit ja ympäristöasiat ovat tärkeitä meille, 71-vuotias Dyson kertoi.

Se ilmoitti, ettei aio tehdä yhteistyötä perinteisten autovalmistajien kanssa. Dysonin auto ei tule myöskään muistuttamaan tavanomaisia autoja – ei edes Teslaa.

Dysonin tavoitteena on varustaa yhtiön ensimmäinen auto niin sanotuilla solid state -akuilla, jotka mahdollistavat nykyisiä akkuja nopeamman latautumisen. Samanlaista teknologiaa kehittää myös Toyota. Tähän asti Dysonin salassa pidetyn projektin parissa on työskennellyt 400 ihmistä jo yli kahden vuoden ajan. Auton on tarkoitus saapua markkinoille jo vuonna 2020.

Henkilökunnalleen lähettämässä kirjeessä Dyson kertoi, että sähköautossa on mahdollista hyödyntää kaikkia yhtiön teknologioita. Hän uskoo, että sähköautoista muodostuu heidän ykköstuotteensa muutaman vuoden kuluessa.

Viime vuonna Dyson napsi korkean tason johtajia muun muassa Aston Martinilta, Jaguar Land Roverilta ja BMW:ltä.

***

2:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.