Mainos

Iso-Arska hurahti sähköautoihin – tätä maasturia ei uskoisi päästöttömäksi

Kalifornian ex-kuvernööri vieraili kotiseudullaan tutustumassa hieman poikkeukselliseen sähköautoon.

Kreisel on itävaltalainen yritys, joka tekee polttomoottorikäyttöisistä saksalaisautoista sähköisiä. 

Muutama päivä sitten yritys sai vetoapua tutulta voimamieheltä, itseltään Arnold Schwarzeneggerilta. Iso-Arska on viime vuosina tullut tunnetuksi ympäristöystävällisyyden puolestapuhujana. Hän kertoo kantavansa huolta ilmastonmuutoksesta ja on avoimesti sitä mieltä, ettei ihmiskunta työskentele tällä hetkellä riittävän tehokkaasti sen hidastamiseksi.

Ei ole siis mikään yllätys, että Schwarzenegger pyrkii auttamaan hyvää työtä ympäristön eteen tekeviä yrityksiä. Pitkän uran näyttelijänäkin tehnyt lihaskimppu tunnetaan myös kivenkovana automiehenä.

Auto, johon Schwarzenegger kävi tutustumassa, on Mercedes-Benzin G-sarjan maastoautosta muokattu sähköversio. Auton kaksi sähkömoottoria tuottavat yhteensä lähes 500 hevosvoimaa, joiden avulla se kiihtyy 2,6 tonnin painostaan huolimatta nollasta sataan 5,6 sekunnissa.

Kreiselin kehittämä teknologia mahdollistaa auton 80 kilowattitunnin akun lataamisen tyhjästä täyteen vain noin puolessa tunnissa. Ainakin teoriassa.

Itävaltalaisyrityksen modifioimat ajoneuvot ovat yksittäisiä prototyyppejä. Aiemmin se on rakentanut sähköversioita muun muassa Volkswagen Golfista, BMW:n 3-sarjasta sekä Skoda Yetistä.

Lähde: Kreisel

***

2:12

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja