Sähköauton ensiesittely jäi kiusallisesti puolitiehen Detroitin autonäyttelyssä – premiumbrändin katumaasturi hyytyi muutaman metrin päähän lavasta

Infiniti esitteli näyttävän sähköautokonseptin 1:12
Infiniti esitteli Detroitissa näyttävän QX Inspiration -sähköautokonseptin

Nissanin premiumbrändi Infiniti esitteli Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä QX Inspiration -nimeä kantavan sähköautokonseptin. Kaikki ei kuitenkaan sujunut ensi-illassa niin kuin oli suunniteltu.

Kuten konseptiautojen kohdalla usein on, ei niiden tekniikkaa ole välttämättä hiottu kovinkaan pitkälle. Monilla niistä ajetaan vain sisätiloissa ja vain joitakin kymmeniä metrejä. Ulkonäkö on yleensä tekniikkaa tärkeämpi.

Infiniti QX Inspirationin esittelyä jouduttiin maanantaina lykkäämään, sillä näyttävä katumaasturi hyytyi teknisen vian vuoksi noin 15 metrin päähän autonäyttelyn päälavasta.

Autoblogin toimittaja Zac Palmer julkaisi Twitter-tilillään kuvan lavan sisäänkäynnillä nököttävästä autosta.

– Löysimme Infiniti QX Inspirationin. Liikkumattomana, ei kovin kaukana lavasta, hän twiittasi.

Tätä ennen lavalle ehtineet Infinitin edustajat olivat ilmoittaneet, että pienistä ongelmista johtuen autoa ei tultaisikaan vielä näkemään. Esittelyä kuitenkin jatkettiin ikään kuin auto olisi ollut lavalla, ja useat automediat ovatkin kuvailleet tilannetta kiusalliseksi.

Tilaisuudessa juhlistettiin myös Infinitin 30-vuotiasta historiaa.

Alkukankeudesta huolimatta QX Inspiration pokkasi näyttelyn komeimman konseptiauton sekä kauneimman sisustan palkinnot.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat