Sähköautojen vetovoimassa tapahtunut merkittävä muutos, kaksi ryhmää vetureina: "Nuoremmalle sukupolvelle luontevaa"

Sähköautoilu tutuksi – tässä Kamuxin vinkit 2:09
Vaihtoautoketju Kamux on tehnyt vinkkivideon sähköauton ostamista harkitseville.

Vaihtoautoketju Kamuxin teettämä Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimus paljastaa, että asenteet hybridi- ja sähköautojen hankkimista kohtaan ovat muuttuneet kahdessa vuodessa.

Kaksi vuotta sitten vain 4 prosenttia kaikista Suomalaiset autokaupoilla -kyselyn vastaajista totesi päätyvänsä hybridi- tai sähköautoon "erittäin todennäköisesti", mikäli olisi hankkimassa tai vaihtamassa autoa samana vuonna. Tänä vuonna osuus on Kamuxin tiedotteen mukaan kaksinkertaistunut 8 prosenttiin.

Hybridi- ja sähköautoteknologia on kasvattanut suosiotaan etenkin naisten keskuudessa, sillä erittäin todennäköisesti -vastausvaihtoehdon suosio on heillä kolminkertaistunut kahdessa vuodessa.

Vieläkin suurempi absoluuttinen kasvu on havaittavissa 25–34-vuotiaiden ryhmässä. Kaksi vuotta sitten vain 22 prosenttia ikäryhmän vastaajista kertoi päätyvänsä hybridi- tai sähköautoon vähintäänkin melkoisella todennäköisyydellä, kun taas tuoreimmassa tutkimuksessa prosenttiosuus on peräti 41.

Vähäpäästöisyydellä eniten merkitystä kolmekymppisille

Auton vähäpäästöisyys on tutkimuksen mukaan tärkeää etenkin nuoremmille ikäpolville. Jälleen esiin nousee 25–34-vuotiaiden ikäryhmä, jonka vastaajista 54 prosenttia kokee vähäpäästöisyyden ohjaavan autovalintaa jo nyt tai tulevaisuudessa.

– Nuoremmalle sukupolvelle keskustelu autoilun päästöistä ja ympäristövaikutuksista on luontevaa, koska he ovat kasvaneet aikaan, jossa vaihtoehtoja autotarjontaan on tullut markkinoille lisää ja ympäristöasiat ovat olleet esillä muutenkin, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki toteaa.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat