Mainos

Sähköautojen latausasema aukeaa Helsingin ydinkeskustassa

Helsingin Energian ensimmäinen sähköautojen latauspiste nousee tänään Kamppiin, Helsingin ydinkeskustaan. Sähköautojen käyttäjiä tosin on vielä äärimmäisen vähän, mutta niiden määrän arvellaan kasvavan lähivuosien aikana, kun suuret autovalmistajat alkavat lisätä sähköautojen tuotantoa.

- Kyllä tulevaisuus on sähköautojen. Jokainen iso autoyhtiö tekee parhaillaan merkittäviä toimia oman tuotteensa kehittämiseksi, toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut tutkimus- ja kehityspäällikkö Jussi Palola Helsingin Energiasta.

Sähköautoteknologian saralla on yhä valtava määrä haasteita, muun muassa autojen akkuteknologia. Esimerkiksi sähköauton täysmittainen lataaminen kestää Kampissa peräti 6 - 8 tuntia.

Toimitusjohtaja Vesa Tikka Maan Autosta kertoo, että autovalmistajat tekevät jatkuvasti töitä ratkaistakseen ongelmat.

- Valmistajat suunnittelevat jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja, sähköauton puolesta puhuu erityisesti se, että se soveltuu kaupunkiautoiluun. Rinnalla kehitetään muita vaihtoehtoja, erityisesti hybridiautoja, sanoo Tikka.

Sähköautojen hinnat liikkuvat yhä korkealla tasolla, koska esimerkiksi akkutekniikan tuottaminen on kallista. Tikka ja Palola arvelevat, että autojen kustannukset tulevat kuitenkin lähitulevaisuudessa alaspäin, kun alalla tehdään uusia innovaatioita.

Tikka toivoo, että myös päättäjät tekisivät jatkossa ratkaisuja niin, että verotuksessa huomioitaisiin ympäristöystävällinen tekniikka.

- Tällä hetkellä Suomen sinänsä aika moderni verotus pohjautuu hiilidioksidipäästöihin. Sähköautojen kohdalla on se epäkohta, että autosta joutuu maksamaan vuotuista käyttömaksua eli niin sanottua diesel-veroa. Tämä on tietysti aika hassua jo ajatuksenakin, Tikka pohtii.

(MTV3)

Katso Jussi Palolan ja Vesa Tikan haastattelu (Huomenta Suomi 16.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.