Sähköautoilija sai ilmoituksen latausrästeistä, mutta summa oli niin absurdi, ettei kyse voinut olla muusta kuin virheestä

Tältä näyttää Suomeen saapunut Tesla Model Y 1:43
Tältä näyttää Tesla Model Y.

Kiinalainen Tesla-kuljettaja koki ison yllätyksen, kun visiitti yhtiön omalla Supercharger-pikalaturilla osoittautui varsin tyyriiksi.

Kiinalaista CnEVPostia siteeraavan InsideEV's-sivuston mukaan Tesla Model 3:lla ajava kiinalaismies sai hiljattain ilmoituksen, että hänet on suljettu Supercharger-pikalatausverkoston ulkopuolelle maksamattomien maksujen vuoksi.

Kyse ei ollut edes mistään ihan pikkusummasta, sillä Teslan sovellus ilmoitti, että maksuja oli rästissä lähes neljän miljoonan yuanin eli runsaan 550 000 euron edestä.

Lähes kahden gigawattitunnin energiamäärä, joka miehellä oli ilmoituksen mukaan maksamatta, riittäisi 60 kilowattitunnin akulla varustetun Model 3 SR:n lataamiseen tyhjästä täyteen yli 30 000 kertaa.

Mies oli vieraillut Superchargerilla edellisen kerran helmikuun lopulla ja oli ladannut autoaan parisenkymmentä minuuttia.

Vaikka Teslan Supercharger-verkosto päihittääkin helppoudessaan muut julkiset latausratkaisut, ei sekään ole näemmä täydellinen.

Kiinan Tesla nimittäin myönsi, että kyse oli järjestelmävirheestä. Se liittyi tiettävästi muutoksiin niin sanotuissa idle-maksuissa, joiden tarkoituksena on kannustaa kuljettajia tekemään tilaa muille siinä vaiheessa, kun oman auton akku on ladattu.

Lue myös:

    Uusimmat