Sadut voivat sittenkin olla totta? Lähes 100-vuotias rakkauspari paljastaa pitkän onnen salaisuuden

Tilastot osoittavat että harva meistä asuu lähes 100-vuotiaana samoin kuin kolmekymppisenä: omassa kodissa oman puolison kanssa, rakastuneena. Se on kuitenkin mahdollista!

Tässäpä tarina, joka saa paatuneemmankin kyynikon uskomaan pitkän onnen mahdollisuuteen. Miriam Barbara Matthews, 93, ja Francis Woodrow "Woodie" Matthews, 96, asuvat edelleen kotona – hyvinvoivina ja onnellisina. Heidän avioliittonsa on elokuussa 2015 kestänyt jo 75 vuotta.

- Otimme valamme hyvin vakavasti, vannoimme pitävämme yhtä niin hyvässä kuin pahassa, Barbara kertoo USA Todayn haastattelussa. 

Tilastokeskuksen mukaan suomalainen avioliitto päättyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä, Amerikassa sama luku on 50 prosenttia – ja vain aniharva asuu kotonaan yli 90-vuotiaana. Pariskunta ei kuitenkaan ole poikkeus vain näissä tilastoissa, vaan he ovat selvinneet myös salamaniskusta – ja vieläpä kahdesti!

The National Lightning Safety -instituutin mukaan salama iskee puolen prosentin todennäköisyydellä asuintaloon, mutta Matthewsin pariskunnan koti on selvinnyt iskusta kahdesti.

Pitkän avioliiton salaisuus: yhteen hiileen puhaltaminen ja kompromissit?

Aktiivinen elämäntapa on pitänyt huolta myös pariskunnan terveydestä – Woodrow pulahtaa edelleen uimaan kesäisin perheen uima-altaaseen 96 vuoden korkeassa iässä, lisäksi pariskunta harrastaa puutarhanhoitoa. 

Terveys ei kuitenkaan aina ole ollut yhtä hyvä, sillä Woodrow sairastui vakavasti avioliiton ensi vuosina. Siitä kuitenkin selvittiin, kuten myös yllättävistä talousongelmista  ja kolmen lapsen kasvattamisesta. 

Tytär Arlene muistelee isän ja äidin setvineen talousongelmia ja laskeneen budjettia päivittäin. 

– Isä ja äiti ovat aina puhaltaneet yhteen hiileen, niin hyvinä kuin pahoinakin aikoina, Arlene kertoo USA Todayn haastattelussa. 

Jälkikasvu muistelee isän ja äidin pitäneen yhtä myös kasvatusasioissa. Jos äiti määräsi jotain, se piti, eikä isä pyörtänyt äidin kieltoja. 

Barbaran mukaan he ovat tehneet kompromisseja sitä edes ajattelematta, riitoja on ollut vähän. 

– Kyllä minä vihastun miehelleni ja hän minulle, mutta se ei haittaa, Barbara toteaa.

– Kyllähän nyt kaikki joskus riitelevät, mutta se ei tarkoita että pitäisi erota, Woodie sanoo. 

"Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti", ei välttämättä olekaan vain satua, vai mitä?

Lähde: USA Today

Lue myös:

    Uusimmat