Vaimo vain 22-vuotias – 63-vuotias mies paljastaa, mitä asiat heidän avioliitostaan ymmärretään väärin

4:22
Eroon päädytään noin 10 avioliittovuoden jälkeen – miksi? Siitä kertoo parisuhdekouluttaja, tietokirjailija ja Eroseminaarin menetelmäkouluttaja Marianna Stolbow.

Jeffreyllä ja Alexilla on 40 vuoden ikäero. Moni kuvitteleekin parin olevan yhdessä rahan ja seksin vuoksi, kertoo Huffington Post

Ikä on vain numeroita, sanotaan. Ikäero on kuitenkin asia, johon usein tartutaan – etenkin tilanteissa, joissa ikäero parin välillä on tavallista suurempi.

Jeffrey Oberman on 63-vuotias mies, joka on ehtinyt nähdä ja kokea elämässään paljon. Hän on muun muassa tehnyt pitkän työuran, kasvattanut lapsensa aikuisiksi ja elänyt elämäänsä pitkässä avioliitossa, jonka oli määrä kestää hautaan saakka.

Vaan niin ei käynyt. Jeffrey erosi ex-vaimostaan reilu kolme vuotta sitten ja hieman myöhemmin hän rakastui tulisesti 40 vuotta nuorempaan naiseen, nyt 22-vuotiaaseen Alexiin.

Rakkaus roihahti Facebookissa – menivät naimisiin vuosi myöhemmin

Parin rakkaustarina sai alkunsa Alexin tekemästä Facebook-julkaisusta, johon Jeffrey kommentoi.

Pian Facebook-viestittely muuttui pitkiksi puheluiksi parin välillä, ja he tapasivat toisensa muutamaa kuukautta myöhemmin.

Vielä tuolloin Jeffrey asui Kanadassa ja Alex Yhdysvalloissa. Kun Jeffrey kysyi Alexia luokseen kylään, tämän äiti oli hyvin skeptinen miehen tarkoitusperien suhteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti selvitti Jeffreyn taustoja Googlen avulla ja sopi tyttärensä kanssa turvasanan, jolla Alex voi viestiä matkan aikana mahdollisesti tapahtuvista ikävistä asioista – kuten kidnappauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kaikkien odotusten vastaisesti Alex ja Jeffrey menivät naimisiin vuotta myöhemmin.

Onko avioliiton motiivina raha ja seksi? 

Kuten olettaa saattaa, parin valtava ikäero on herättänyt ihmisissä monia ennakkoluuloja ja ajatuksia niin parin lähipiirissä kuin tuntemattomien ihmistenkin keskuudessa.

Jeffreyn juutalainen äiti kauhistui kuullessaan poikansa uudesta avioliitosta. Kauhu oli Jeffreyn sanojen mukaan verrattavissa siihen, että Jeffrey olisi hylännyt uskontonsa ja alkanut noudattaa skientologian oppeja.

Jeffreyn perhe ja ystävät kyseenalaistivat avioliiton kestävyyden aluksi erittäin voimakkaasti. Moni ajatteli liiton taustalla olevan liiketoiminnallinen ajatus.

Etenkin Jeffreyn perhe pelkäsi, että nuori nainen halusi hyötyä vanhemmasta miehestään vain rahallisesti ilman aitoja tunteita. Jeffreyn taas epäiltiin hyötyvän kauniista ja nuoresta naisesta seksuaalisessa mielessä.

Parin rakkautta kyseenalaistetaan kaikkialla

Kuten Alexin äitikin aluksi luuli, moni kuvittelee Jeffreyn olevan setämies, jolla on taka-ajatuksia parin avioliiton sekä naiivin naisensa suhteen. Häntä on pidetty sosiopaattina, joka ”saalistaa” Internetissä nuoria naisia.

Jeffreyn kertoman mukaan parin avioliitto kyseenalaistetaan monissa julkisissa paikoissakin heidän ulkoisen olemuksensa vuoksi.

– Kun illastamme ravintolassa, tarjoilijalla on tapana kysyä, mitä "tyttäreni" haluaisi syödä. Kun Alex tarjoutuu maksamaan tilauksemme, tarjoilijat eivät ota häntä tosissaan, Jeffrey kirjoittaa Huffington Post -sivustolla.

Lentokenttien passintarkastajat eivät myöskään ole uskoa parin liittoa oikeaksi. Moni lentokenttävirkailija kuvittelevat kyseessä olevan järjestetty lapsiavioliitto.

– Olen myös kyllästynyt siihen, että kun pitkänä ihmisenä varaan paikan hätäpoistumistien viereiseltä riviltä, virkailijat kysyvät, onko tyttäreni tarpeeksi vanha istuakseen siinä, mies harmittelee. 

Rakkaus taiteisiin ja eläimiin yhdistää

Jeffrey haluaa korostaa, ettei hänen nuori vaimonsa ole kiinnostunut hänen rahoistaan. Alex on menestynyt hevosurheilussa myös maailmalla, joten hän on ansainnut omat rahansa.

Sen sijaan, että Alex eläisi miehensä rahoilla, hän opiskelee yliopistossa. Nainen loistaa älyllään, sillä hän on myös Mensan jäsen.

Jeffrey kertoo, ettei kaipaa seksiä, vaan läheisyyttä, jota hän ei saanut aiemmassa onnettomassa liitossaan.

Vaikka moni kuvitteleekin parin olevan yhdessä pinnallisista syistä, Jeffrey vakuuttaa heidän rakkautensa olevan aitoa.

Heitä yhdistää rakkaus taiteita ja eläimiä kohtaan. Jeffrey kertoo muuttuneensa herkemmäksi mieheksi, joka uskaltaa näyttää tunteitaan ja osaa ottaa muut ihmiset paremmin huomioon.

Pari ei enää yritä saada tuntemattomien ihmisten hyväksyntää liitolleen. Sen sijaan kaksikko haluaa osoittaa, että avioliitto voi olla onnellinen suuresta ikäerosta huolimatta – ja ilman taka-ajatuksia.

– Uskon, että 20 avioliittovuoden jälkeen kukaan ei enää kyseenalaista sitä, miksi olemme yhdessä. Toivon, että elän niin pitkään, Jeffrey toivoo.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja